Rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului au fost respinse de Parlament

Rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului au fost respinse de Parlament

Avocatul Poporului, Renate Weber. FOTO: Shutterstock

Rapoartele de activitate pentru anii 2018, 2019 şi 2020 ale Avocatului Poporului, Renate Weber, au fost respinse, marţi, în plenul Parlamentului.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Deputatul PSD Gabriel Zetea a anunţat că social-democraţii vor sesiza Curtea Constituţională.

Plenul Parlamentului a respins, marţi, rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului. Raportul pentru anul 2018 a fost respins cu 245 de voturi „pentru” şi un singur vor „împotriva”, raportul pentru 2019 cu 247 voturi „pentru” şi 23 de voturi „împotriva”, iar cel pentru anul  2020 cu 242 de voturi „pentru” şi 35 „împotriva”. 

Potrivit procedurii, Avocatul Poporului nu este demis automat dacă sunt respinse rapoartele de activitate. 

Plenul Parlamentului a fost convocat marţi, de la ora 15.00, pentru a dezbate rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului, Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Şedinţa a fost condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Pe 25 mai, Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins rapoartele privind activitatea Avocatului Poporului pe 2018, 2019 şi 2020. Potrivit legii, respingerea rapoartelor nu atrage după sine demiterea Avocatului Poporului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările