Raluca Turcan, ultimatum pentru Marga: „Fie încetează epurarea politică, fie îşi dă demisia!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turcan îi cere demisia lui Marga FOTO Adevărul
Turcan îi cere demisia lui Marga FOTO Adevărul

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan îi dă un ultimatum preşedintelui ICR Andrei Marga, cerându-i să înceteze epurarea politică a oamenilor de cultură şi angajarea pe „locuri călduţe şi bine plătite” a rudelor şi a clientelei de partid. Deputatul de Sibiu consideră „instituţia - fanion a culturii româneşti în străinătate a ajuns într-o totală degringoladă, fără perspective şi fără viitor”.

„Îi cerem domnului Andrei Marga să amâne concursurile al căror unic scop este acela de a înlătura oameni care au făcut cinste culturii româneşti! Domnia sa trebuie să înţeleagă că are două opţiuni: fie încetează epurarea politică şi organizează concursuri corecte, bazate doar pe competenţe profesionale, fie îşi dă demisia”, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de deputatul PDL Raluca Turcan.

Turcan spune că este „revoltător” că Marga nu-şi asumă „harababura” din ICR şi spune că, indiferent dacă e incapabil sau doar rău intenţionat, „cert este că panta pe care alunecă ICR este profund greşită”.

„Singura utilitate pe care Andrei Marga şi USL i-o atribuie este aceea de loc călduţ şi bine plătit pentru rudele apropiate, militanţii de partid şi pilele sponsorilor din campania electorală”, acuză deputatul de Sibiu.

Turcan susţine că Marga a fost numit în fruntea ICR „fără să prezinte măcar un banal plan de management” şi că „majoritatea USL a transformat funcţia de director al ICR într-una eminamente politică”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite