PSD face un pas înapoi. Nu a mai stabilit data mitingului pentru familia tradiţională. Dragnea: Există o mare dorinţă de a veni la Bucureşti

PSD face un pas înapoi. Nu a mai stabilit data mitingului pentru familia tradiţională. Dragnea: Există o mare dorinţă de a veni la Bucureşti

Liviu Dragnea

Conducerea PSD nu a mai stabilit azi data mitingului pentru susţinerea familiei tradiţionale. Potrivit unor surse politice, Liviu Drganea ar fi vrut ca manifestarea să aibă loc pe 26 mai, cu o zi înainte de Rusalii, însă liderii PSD din teritoriu ezită să mobilizeze oamenii. Astfel, Dragnea a anunţat că mai întâi aşteapta ca Iohannis să promulge noua lege a referendumului, apoi să stabilească data mitingului.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Liviu Dragnea: „Nevând legea promulgată, nu putem discuta despre un calendar de acţiuni, pentru că nu avem un calendar de referinţă, nu avem momentul zero. Discuţia a rămas. Avem doar problema datei. Se poate spune orice. Ne menţinem în continuare susţinerea pentru referendum. Pentru comunitatea LGBT trebuie găsită formula legală prin care parteneriatul civil să fie legalizat, la fel şi statutul familiilor monoparentale. Una nu o exclude pe alta“.

Întrebat dacă liderii PSD mobilizează deja oamenii în teritoriu, Drganea a răpsuns: „Există o dornţă mare de a veni la Bucureşti. Se discută despre numărul de autobuze şi de trenuri. Vom discuta despre miting atunci când va fi legea promulgată“.

***

Conducerea PSD va stabili azi data în care va organiza, în Bucureşti, marele miting pentru susţinerea familiei tradiţionale. De dimineaţă, liderul PSD Liviu Dragnea şi primarul Capitalei, Gabriela Firea, au avut o discuţie separată, cu scopul de a găsi o locaţie potrivită în Bucureşti. Potrivit unor surse politice, mitingul va avea loc pe 26 mai, cu o zi înainte de Rusalii, o importantă sărbătoare creştină.

PSD a început deja să anunţe oamenii din teritoriu despre mitingul de susţinere a familiei tradiţionale. Astfel, pe reţelele de socializare, au fost făcute publice mesaje de la reprezentanţii organizaţiilor locale prin care aceştia au cerut confirmarea prezenţei şi au asigurat că mâncarea şi transportul vor fi suportate de partid.

Liderul PSD Liviu Dragnea anunţa la jumătatea lunii aprilie că PSD va organiza un miting de amploare pentru susţinerea familiei tradiţionale.

„Am decis organizarea unui miting mare al PSD pentru susţinerea familiei tradiţionale, pentru a nu exista niciun echivoc în abordarea pe care o are PSD pe acest subiect“, a declarat Dragnea, deşi nu era niciun echivoc pe acest subiect. PSD a susţinut încă de la început referendumul pentru familia tradiţională, iar în plen toţi aleşii social-democraţi au votat pentru redefinirea familiei în Constituţie ca „uniunea dintre un bărbat şi o femeie“. Singurul partid  care s-a opus referendumului.

Potrivit ultimelor declaraţii ale deputatului PSD FLorin Iordache, referendumul pentru modificarea constituţiei ar urma să aibă loc pe 10 iunie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: