PSD s-a inspirat din Roberta Anastase: votează până îi convine rezultatul. Liderul deputaţilor PSD, prins cu minciuna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD şi ALDE au reuşit să treacă proiectul de lege privind combaterea spălării banilor, după ce aleşii majorităţii au supus la vot iniţiativa de mai multe ori, până când a fost strânsă majoritatea pentru adoptarea iniţiativei. Meteahna PSD a amintit de perioada când Roberta Anastase, din postura de preşedinte PDL al Camerei Deputaţilor, a numărat la dublu voturile până când Legea pensiilor a trecut.

Iniţial, proiectul privind combaterea spălării banilor a fost respins la limită, întrunind 163 de voturi „pentru“, în condiţiile în care pentru a fi adoptat ar fi avut nevoie de 165 de voturi. Aleşii Opoziţiei s-au felicitat pe moment, mai ales că proiectul de lege avea unele prevederi controversate, cea mai important fiind cea care stipula că ONG-urile vor avea obligaţia să raporteze toţi beneficiarii finali, în caz contrar urmând să fie sancţionate drastic, cu amenzi de zeci de mii de lei. Mai mult, PSD introdusese un amendament prin care organizaţiile minorităţilor naţionale primeau tratament preferenţial, fiind singurele care nu mai trebuiau să raporteze beneficiarii finali.

Liderul deputaţilor social-democraţi, Daniel Suciu, a cerut reluarea votului, pentru că mai mulţi colegi nu ar fi putut să voteze. Suciu a precizat că Alexandru Rotaru şi Marcel Ciolacu ar fi votat, dar votul lor nu apare pe lista finală. Fals. Lista votului, consultată ulterior de „Adevărul“ , arată că PSD-iştii menţionaţi de Suciu au votat, iar opţiunea lor a fost înegistrată. Din a doua încercare, proiectul a fost adoptat cu cinci voturi în plus peste limită. Între timp în sală mai veniseră la vot încă patru PSD-işti, doi deputaţi ai ALDE şi un deputat de la minorităţi.

„O porcărie!“

„Dictatura PSD-ALDE nu are limită! Liviu Dragnea mai are majoritate în Camera Deputaţilor doar prin hoţie şi şantaj“, a fost reacţia Ralucăi Turcan, prim-vicepreşedinte a PNL. „O porcărie. Nu poţi să repeţi votul până când îţi iese. Asta înseamnă să distrugi procedură şi principii parlamentare“, a afirmat şi liderul maghiar Kelemen Hunor, partener în dese rânduri al PSD. Pe de altă parte, Liviu Dragnea a precizat că au fost probleme cu softul, ceea ce a dus la repetarea votului. Mai mult, liderul PSD a vorbit chiar de „o mână criminală“ care ar fi vrut să pună beţe-n roate coaliţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite