PSD îşi menţine poziţia faţă de PNRR:  „Trebuie să fie prezentat în Parlament. Credem în continuare că nu este proiectul unui partid politic, ci al României”

PSD îşi menţine poziţia faţă de PNRR:  „Trebuie să fie prezentat în Parlament. Credem în continuare că nu este
proiectul unui partid politic, ci al României”

FOTO: Facebook/ Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă susţinută după Biroul Permanent Naţional al PSD, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă trebuie prezentat şi dezbătut în Parlament pentru că „PNRR nu este al unui partid politic, ci al României”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Până acum Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în state precum Franţa, Italia şi Belgia, a trecut prin Parlamentele naţionale. Domnul ministru al Fondurilor a transmis comisiei că nu vede oportun ca acest plan să treacă prin Parlament pentru că durează prea mult.

Nimeni nu a văzut acest Plan Naţional de Redresare şi credem în continuare că nu este proiectul unui partid politic, ci al României.  Acest plan trebuie să vină să fie prezentat în Parlament astfel încât să ştim cu toţii destinaţia sumelor pe care românii le împrumută. Proiectul este până în 2053, deci vorbim de următorii 33 de ani.” a spus Marcel Ciolacu luni. 

Întrebat dacă PSD va vota legea de ratificare a proiectului în Parlament, fără de care acesta nu poate fi adoptat, Marcel Ciolacu a transmis:

„În acest moment, PNRR a trecut prin toate comisiile în unanimitate, inclusiv cu voturile PSD. Vom vota acest proiect pentru că nu poate să nu voteze ceea ce întreaga Europă a hotărât, dar solicităm să vină cu explicaţii în Parlament şi să îl prezinte.

Auzim tot felul de inovări. Noi avem deja planurile din Franţa şi din Germania, ne-am uitat pe ele, toate planurile au venit cu sumele fixe, exact cât are fiecare stat de împrumutat sau să primească granturi. Am înţeles că vrem să venim cu o invenţie, să venim cu dublu suma, să păcălim românii, să îi minţim că vom lua sume şi mai mari sau când ne vom referi la sănătate să spunem că vom aloca 5 miliarde euro, dar de fapt noi dublăm din pix ştiind de la început că nu avem cum să luăm mai mult de 14 miliarde granturi sau 17 miliarde împrumut. Nu se mai poate continua cu această minciună. Românii trebuie să ştie exact ce urmează. Vorbim de zeci de ani şi din împrumuturi pe care le plătim cu toţii.  Trebuie să vină să dea explicaţii în Parlament ce reprezintă PNRR, ce cuprinde şi ce înseamnă acest buget de venituri proprii”, a explicat social-democratul.

Marcel Ciolacu a mai adăugat că îi urează succes lui Florin Cîţu, în contextul în care a acesta a spus că nu doreşte să vină în Parlament pentru a explica PNRR.

„Îi urăm succes atunci. Să îşi creeze majorităţile necesare să treacă lucrurile. Am scris o scrisoare Comisiei Europene şi vicepreşedintelui Comisiei. Aşteptăm răspunsurile de la Comisia Europeană”, a completat Ciolacu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările