PSD şi ALDE fac, din nou, scut în faţa Justiţiei

PSD şi ALDE fac, din nou, 
scut în faţa Justiţiei

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae (foto stânga), a anunţat că el va vota „împotriva“ solicitării DNA care-l viza pe ministrul Viorel Ilie (dreapta). FOTO Colaj Mediafax

Ministrul Viorel Ilie a rămas cu imunitate, după ce 77 de senatori au votat „împotriva“ solicitării DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale într-un dosar privind organizarea unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici, în care demnitarul e acuzat de procurori de abuz în serviciu. Pe de altă parte, doar 37 de  senatori au votat „pentru“ solicitarea DNA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul aflat în vizorul procurorilor le-a cerut colegilor săi să nu-l lase să ajungă pe mâna procurorilor, chiar dacă  vor exista „voci critice“ la adresa lor. 
 
„Nu îmi rămâne decât să constat situaţia în care ne aflăm, eu în situaţia de a vă cere să respingeţi cererea procurorului general, conştient fiind de faptul că vor fi voci critice la adresa mea, iar dumneavoastră, dragi colegi, în situaţia de a judeca şi de a vota pentru sau împotrivă, funcţie de conştiinţa fiecăruia, mai mult sau mai puţin subiectiv, cu influenţe politice sau nu, aşa cum credeţi fiecare dintre cei prezenţi în plenul Senatului României. Având conştiinţa că nu am făcut nimic din ceea ce mi se impută, mă simt nevoit totuşi să-mi cer scuze dumneavoastră şi colegilor din Guvern pentru situaţia în care ne aflăm cu toţii“, a declarat Viorel Ilie.
 
Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a fost cel care a dat semnalul în ceea ce priveşte modul cum ar trebui să se comporte colegii săi :„Eu voi vota împotriva cererii de încuviinţare a începerii urmăririi penale a domnului Viorel Ilie. Voi pune bila albă în urna neagră şi bila neagră în urna albă. Votez în cunoştinţă de cauză“, a precizat Şerban Nicolae. Mai mult, acesta a cerut „indicii temeinice, nu suspiciuni rezonabile“, de la procurori, dacă vor ca aleşii să susţină cererile DNA. 
 
Colegii de partid ai lui Viorel Ilie, senatorii din ALDE, nu au luat cuvântul, în timp ce partide ca PNL, USR şi PMP au anunţat că vor vota  „pentru“ solicitarea DNA. „Domnul Viorel Ilie ar trebui să meargă în faţa procurorilor. Vom vota să mergeţi în faţa procurorilor ca să daţi explicaţiile necesare pe care nu aţi putut să le daţi din cauza imunităţii“, a subliniat senatorul PMP Băsescu.
 
În primăvară, tot majoritatea PSD-ALDE a respins ridicarea imunităţii deputatului social-democrat Eugen Bejinariu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările