Primăria Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ vă prezintă candidaţii pentru cele mai importante poziţii din administraţie.

Alegerile locale din acest an, care vor avea loc duminică, 10 iunie 2012, sunt primele desfăşurate conform noilor reglementări ale legii electorale. Astfel, atât primarii, cât şi preşedinţii de consilii judeţene vor fi aleşi dintr-un singur tur, cu majoritatea voturilor valabile exprimate.

Ziarul „Adevărul" vă prezintă candidaţii care se luptă pentru cele mai importante poziţii din administraţia locală. Lista cuprinde toate candidaturile înregistrate la Birourile Electorale Judeţene. Am evidenţiat, prin fotografii şi un scurt CV, acei candidaţi cotaţi cu cele mai mari şanse.

Astăzi, este rândul judeţului Dolj, unde cea mai importantă confruntare va fi cea pentru funcţia de primar al municipiului Craiova, oraş cu 298.000 de locuitori şi un buget de 639 de milioane de lei.

Antonie Solomon (UNPR)

Antonie Solomon s-a născut pe data de 18 noiembrie 1955, în comuna doljeană Cârna. Ocupă funcţia de edil şef al oraşului Craiova din anul 2004. Primarul Băniei a fost exclus din Partidul Democrat Liberal în luna februarie a acestui an.

Antonie Solomon este cercetat pentru luare de mită, fals intelectual şi uz de fals. Acesta a fost arestat după ce omul de afaceri Cornel Penescu l-a acuzat că i-a cerut 50.000 de euro să îi eliberze autorizaţia de construcţie pentru magazinul PIC. Solomon a declarat că în cel mult doi ani Craiova se va dezvolta exact ca un oraş european.

Lia Olguţa Vasilescu (USL)

Lia Olguţa Vasilescu este candidatul USL pentru ocuparea fotoliului de primar al Craiovei. S-a născut pe data de 18 noiembrie 1974, în Craiova. A absolvit Facultatea de Litere şi Istorie din Craiova, specializarea română-italiană. Din anul 2000 până în 2004 a fost deputat, iar în momentul de faţă este senator PSD.

Lia Olguţa Vasilescu a declarat că oamenii au nevoie de locuinţe ieftine şi de noi locuri de muncă. „Am luat exemplul primarului Radu Mazăre şi vreau să construiesc în Craiova locuinţe ieftine pentru oamenii cu venituri mici", a spus candidatul USL.

Mărinică Dincă (PD-L)

Candidatul PD-L pentru funcţia de primar al Craiovei este un tânăr avocat. Mărinică Dincă este membru PD-L din anul 2002 şi viceprimar al Craiovei din anul 2008. S-a născut pe data de 4 august 1976, în Caracal şi a absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu" din Bănie.

Dincă a iniţiat un proiect prin care vrea să scape oraşul de maidanezi. „Peste 20.000 de oameni au semnat petiţia «Craiova fără maidanezi». Cei care vor adopta un animal vor avea o reducere de până la 30 la sută la plata taxelor şi impozitelor", a spus Dincă.

Ceilalţi candidați

- Gigi Duduială are 52 de ani, este de profesie inginer şi este candidatul pentru funcţia de primar al Craiovei, din partea PNŢCD.

- Ionel Pană (PP-DD), inginer electrotehnist, 64 de ani.

- Emil Dumitrescu (Partidul Forţa Civică) inginer, 62 de ani.

- Florin Ciocoiu (Partidul Noua Generaţie Creştin Democrat) avocat 

- Dan Doruleţ Rotariu (Partidul Alianţa Socialistă (PAS) - Comitetul Dolj), liber profesionist.

- Marian Sorin Coman Partidul Poporului - Legea Cojocaru (PP-LC), recepţioner, 28 de ani.

- Vasile Călin Partidul România Mare (PRM), pensionar, 57 ani. 

- Marian Ochea (Partidul Totul pentru Ţară), inginer, 36 de ani.

- Petre Iordache (Partidul Verde), inginer, 49 de ani.

Consiliul Judeţean Dolj

Ion Prioteasa (USL)

Ion Prioteasa, din PSD, preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj din 2004, candidează pentru un nou mandat din partea USL. S-a născut pe data de 21 august 1950 în Craiova. „Vreau să îmi duc la bun sfârşit toate proiectele pe care le-am început. Ştiu că în judeţ mai sunt multe lucruri de făcut, dar eu îmi asum acest lucru", a spus candidatul USL.

Ştefan Stoica (PD-L)

Ştefan Stoica, candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consilului Judeţean Dolj din partea PD-L, este fostul director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri. S-a născut pe data de 29 iulie 1977 în Craiova şi este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din Craiova. „Pentru mine, această candidatură este o onoare şi o mare responsabilitate", a  declarat  Stoica. 

Alţi candidați

- Dan Păloiu  (UNPR) Omul de afaceri Dan Păloiu, de 43 de ani, este candidatul din partea UNPR pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj.

- Paul Dumitrache (PRM), 60 de ani, administrator 

- Laurenţiu Mândrea (PNŢCD), 59 de ani, inginer

- Chiţibura Vasile (PAS) tehnolog

- Făguţă Grozăvescu (Totul pentru Ţară), jurist

- Alin Sabin Preda (PP-LC) , inginer

- Victor Odolbaşa (PP-DD) , 58 de ani, inginer

- Gheorghe Mitică Dumitru (PNG-CD) inginer

- George Moţăţăia (Partidul Verde), economist

Primăria Segarcea

- Nicolae Popa (PSD) este actualul primar al oraşului Segarcea şi este candidatul pentru ocuparea fotoliului de edil din partea PSD. Popa s-a născut în 1948, în Segarcea. Este căsătorit şi are o fiică.

A terminat liceul în Craiova, apoi, timp de doi ani, între 1966 şi 1968, a fost militar în termen. Este specializat în agricultură şi şi-a construit cariera profesională în acest domeniu. Nicolae Popa este primar al oraşului Segarcea din anul 1996.
 
- Petre Pantalia este candidatul din partea PNL pentru funcţia de primar în oraşul Segarcea.

Primăria Calafat

- Mircea Guţă (PSD) este actualul primar al oraşului Calafat şi candidează pentru un nou mandat din partea USL. Edilul s-a născut pe data de 17 noiembrie 1970 şi este de profesie economist. Mircea Guţă este edil-şef al oraşului Calafat din anul 2000.

Primarul este printre politicienii care, cu puţin timp înainte de lansarea campaniei pentru alegeri locale, a decis să schimbe tabăra. Apoi s-a răzgândit. Mircea Guţă a plecat în urmă cu trei luni din PNL şi s-a înscris în UNPR. În urmă cu o lună a decis să se reîntoarcă în Partidul Naţional Liberal, de unde şi-a anunţat candidatura.

- Stelian Voinea este candidatul PD-L pentru funcţia de primar al oraşului Calafat.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electrorală cele mai interesante informaţii din Craiova despre campanile, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale din 2012.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite