Prima zi de campanie. Dragnea, în fieful său din Teleorman. Gorghiu s-a împărţit între Bucureşti şi Timişoara. Tăriceanu s-a plimbat cu rulota

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prima zi de campanie electorală, preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost prezent, la Teleorman, unde a avut loc lansarea candidaţilor la parlamentare, în timp ce liderul PNL Alina Gorghiu a încercat să se împartă între Bucureşti şi Timişoara, unde deschide lista pentru Camera Deputaţilor. Tot la Timişoara a fost şi preşedintele PMP Traian Băsescu.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a participat, în prima zi de campanie electorală, la lansarea candidaţilor PSD Teleorman, unde deschide lista pentru Camera Deputaţilor. Cu acest prilej, Dragnea a mai prezentat, încă o dată, programul de guvernare al PSD, în prezenţa a 300 de social-democraţi care s-au strâns în sala de şedinţe a Primăriei Turnu-Măgurele. 

Dragnea a mai dat şi câteva indicii legate de premierul pe care îl va propune PSD, dacă va reuşi să formeze o majoritate parlamentară. După spusele lui Dragnea, va fi bărbat, membru PSD şi a lucrat la programul de guvernare. ”Eu am lucrat la el. Victor Ponta a lucrat la el. Bănicioiu a lucrat la el. Teodorovici, Rovana Plumb, Marius Nica, Mihai Fifor,  Ionuţ Vulpescu. Toţi miniştii care au fost în cabinetul lui Victor Ponta au avut o contribuţie, mai mică sau mai mare, la ideile din acest program“, a spus Dragnea referitor la viitorul premier.

De partea cealaltă, preşedintele PNL Alina Gorghiu a început prima zi de campanie cu o conferinţă de presă susţinută împreună cu candidaţii PNL Bucureşti. Gorghiu a explicat că că este de acord cu Liviu Dragnea în privinţa organizării unui referendum naţional pentru definirea familiei tradiţionale, în această primăvară. Liderul PNL nu a participat şi la lansarea candidaţilor PNL Bucureşti, care a avut loc în faţa Teatrului Naţional, ci a plecat la Timişoara, unde va candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie. 

Tot la Timişoara s-a aflat şi preşedintele PMP Traian Băsescu în prima zi de campanie. Organizaţia PMP Timişoara a trecut prin mai multe scandaluri, după ce vicepreşedintele Ion Răducanu s-a retras de pe listă şi a ameninţat că va rupe fuziunea dintre PMP şi UNPR. 

Tăriceanu s-a plimbat cu rulota

În prima zi de campanie electorală, ALDE a organizat câte un flash-mob în fiecare reşedinţă de judeţ. În Bucureşti flashmob-ul a avut loc în Piaţa Revoluţiei, unde copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a venit cu o rulotă pe care, spune el, o va folosi în campanie, dar o va împrumuta şi colegilor de partid. ”În toate judeţele, începând cu ora 9, într-o ordine pe care aş putea să o descriu de forma unei spirale începând de pe conturul ţării din exterior, judeţ după judeţ, s-au strâns în capitala judeţului desenând conturul judeţului într-o arie de aproximativ 10 pe 10 care a fost marcată de un lanţ uman cu conturul fiecărui judeţ şi cu acest steag pe care l-am pus deasupra noastră care este, bineînţeles, cu sloganul nostru de campanie: «Redăm România Românilor»”, a spusTăriceanu.

Tot astăzi, cei doi copreşedinţi, Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu, au lansat, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti, Pactul Naţional pentru Investiţii, pe care îl propune celorlalte partide politice, astfel încât, în perioada 2017-2020, să se aloce 6% din PIB pentru investiţii. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite