Prima reacţie a PSD, după ce CCR a hotărât că numirile noilor şefi ai TVR şi Radio România sunt neconstituţionale: Petrecerea s-a terminat! Plecaţi acasă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, Ludovic Orban FOTO Marcel Ciolacu, Ludovic Orban / Mediafax
Marcel Ciolacu, Ludovic Orban FOTO Marcel Ciolacu, Ludovic Orban / Mediafax

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a transmis că PSD va „lupta în continuare împotriva acestei puteri abuzive care încearcă prin mijloace antidemocratice să îşi subordoneze politic toate instituţiile statului”, după ce CCR a admis ca neconstituţionale numirile noilor conduceri ale SRTv şi SRR.

Petrecerea s-a terminat! Plecaţi acasă! Cu tot cu experţii voştri în vrăjitorie! CCR – în unanimitate, a dat dreptate astăzi PSD pe sesizarea privind numirile ilegale de la TVR şi Radio! Nu ne oprim aici! Vom lupta în continuare împotriva acestei puteri abuzive care încearcă prin mijloace antidemocratice să îşi subordoneze politic toate instituţiile statului”, a transmis Marcel Ciolacu pe Facebook. 

El a adăugat că PSD va depune astăzi sesizarea la CCR cu privire la revocare Avocatului Poporului, după ce Renate Weber a fost revocată miercuri din funcţie prin votul cu scandal al plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. 

„Astăzi, depunem sesizarea la CCR privind revocarea Avocatului Poporului. Demersul stalinist al PNL-USR-UDMR trebuie să ajungă la coşul de gunoi al istoriei! În plus, vom trimite adrese către Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia şi toate celelalte organisme internaţionale prin care vom semnala atacul acestei Coaliţii TOXICE asupra statului de drept”, a mai adăugat preşedintele PSD. 

Curtea Constituţională a admis joi, cu unanimitate de voturi, sesizările PSD în legătură cu numirea conducerilor interimare ale SRTv şi SRR, au declarat surse juridice pentru News.ro. Prin urmare aceste numiri făcute de Parlament la Societatea Română de Televiziune şi la Societatea Română de Radiodifuziune sunt neconstituţionale.

Marcel Ciolacu a anunţat în luna mai că PSD va contesta la Curtea Constituţională numirea directorilor generali interimari ai SRTv şi SRR de către Parlament, după ce Camera Deputaţilor şi Senatul au votat, în plenul reunit numirea Ramonei Săseanu în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune, pentru o perioadă de şase luni, şi a lui Liviu Popescu în poziţia de director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune, tot pentru un interval de şase luni. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite