Prima reacţie a Guvernului după ce PSD a respins OUG pe anticipate: Nu renunţă la obsesia de a pedepsi diaspora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Raluca Turcan susţine că PSD „nu renunţă la obsesia de a pedepsi Diaspora pentru înfrângerile usturătoare suferite în alegerile din ultimii ani şi a găsit o nouă modalitate prin care să se răzbune“ respingând ordonanţa de urgenţă privind organizarea alegerilor anticipate. OUG prevedea dublarea numărului de parlamentari pentru diaspora şi extinderea programului de vot la 3 zile.

„În mod complet iresponsabil şi într-o bătaie de joc totală la adresa Diasporei, majoritatea PSD din Comisia Juridică a Senatului a respins OUG privind organizarea alegerilor anticipate! Dincolo de faptul că prin ordonanţă, Guvernul a fost prevăzător şi s-a asigurat că nu lasă la voia întâmplării organizarea alegerilor, aceasta conţine două prevederi foarte utile şi importante pentru românii din străinătate:

1. Extinderea intervalului de vot la 3 zile pentru românii din Diaspora (aşa cum PNL şi Preşedintele Iohannis au asigurat şi pentru alegerile prezidenţiale);
2. Dublarea numărului de parlamentari pentru Diaspora, ceea ce garantează o mai largă reprezentare a românilor care trăiesc şi muncesc în afara graniţelor.

Dar pesediştii pur şi simplu nu renunţă la obsesia de a pedepsi Diaspora pentru înfrângerile usturătoare suferite în alegerile din ultimii ani şi au găsit o nouă modalitate prin care să se răzbune. Somez PSD să renunţe la aceste practici şi să-şi schimbe votul în plenul Senatului! Dacă mai au măcar un dram de responsabilitate şi înţeleg să nu arunce totul în aer, în speranţa că aşa pun beţe-n roate Partidului Naţional Liberal, atunci să voteze în Senat în favoarea adoptării OUG privind alegerile anticipate!

Altfel, votul PSD din Comisia Juridică de azi reprezintă un alt motiv pentru a susţine, fără urmă de îndoială, că avem nevoie rapid de un nou Parlament, legitim şi reprezentativ“, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Comisia Juridică a Senatului a respins, marţi, ordonanţa de urgenţă privind alegerile anticipate, ale cărei principale prevederi vizau că românii vor putea vota la orice secţie din ţară sau din străinătate la parlamentare, că numărul senatorilor şi deputaţilor de diaspora se dublează şi românii din afara graniţelor vor putea vota timp de trei zile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite