Victor Ponta: „Din postura pe care o am, m-am hotărât să nu perpetuez blocaje, ci să iau decizii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul
Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul

Premierul Victor Ponta a participat, luni seară, la emisiunea „Tonomatul lu' Ciutacu“, la România TV. Discuţia cu premierul a avut în prim-plan controversele din ultima perioadă iscate în jurul numirii procurorilor-şefi.

Premierul Victor Ponta şi liderul PNL Crin Antonescu au decis, marţi, ca PSD să îşi asume Ministerul Justiţiei, liberalii fiind de acord şi spunând că nu solicită alt portofoliu în schimb.

În urma discuţiei pe care premierul Ponta a avut-o, marţi, cu secţia de procurori a CSM, s-a stabilit că CSM va intervieva candidatii propuşi pentru şefia parchetelor în zilele de 28, 29 şi 30 mai, urmând să transmită avizele consultative către Ministerul Justiţiei în 3 iunie.

Miercuri dimineaţa, premierul a anunţat propunerile pentru şefii parchetelor: Laura Codruţa Kövesi la DNA şi Tiberiu Niţu la Parchetul General.
Traian Băsescu şi-a oficializat, joi seara, sprijinul pentru propunerile pe care premierul Victor Ponta le-a făcut pentru şefia Parchetului General şi DNA.

„Propunerile pe care le-a făcut prim-ministrul nu-mi dau niciun motiv să cred că vor fi schimbări în trendul crescător al problemelor care ţin de justiţie“, a susţinut Traian Băsescu.

Victor Ponta este primul invitat al emisiunii „Tonomatul lu' Ciutacu“.Talk-show-ul lui Ciutacu va fi difuzat în fiecare seară, de luni până joi, şi va avea o durată de o oră şi jumătate. În 25 martie, Victor Ciutacu a părăsit Antena 3 în favoarea „inamicilor“ de la RTV, post patronat de Sebastian Ghiţă. „Am luat decizia de a părăsi trustul Intact şi de a renunţa la «Jurnalul Naţional» după ce am primit mai multe propuneri de la România TV, unde voi prezenta o emisiune, cu teme, preponderent, politice. Nu m-a deranjat nimic la trustul Intact, ei s-au purtat exemplar, mă duc să-mi fac treaba indiferent de afinităţile politice“, declara Victor Ciutacu pentru „Adevărul“.



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite