Premierul, despre anticipate: Guvernul Orban a căzut, trăiască guvernul Orban!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO gov.ro
Ludovic Orban FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban a reafirmat marţi seară, după şedinţa de Guvern, că „moţiunea nu are şanse să treacă”. Totodată, acesta i-a ironizat pe cei care vor să-l demită, în contextul în care ar putea fi obligaţi ulterior să îl voteze pentru a nu se ajunge la anticipate. Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat anterior că în cazul în care va fi nevoit să propună un nou premier, acesta îl va alege tot pe Orban.

„După ce ne-au dat jos şi o să ne voteze, trebuie să se caute. Le vom spune cum e la francezi: le roi est mort, vive le roi! Guvernul Orban a căzut, trăiască guvernul Orban! Moţiunea nu are şanse să treacă”, a declarat Orban marţi seară.

Întrebat ce va face dacă până la urmă moţiunea de cenzură va trece, acesta a explicat că parlamentarii PNL nu vor mai vota învestirea unui alg vuern.

„Am luat decizia ca parlamentarii PNL să nu voteze învestirea niciunui guvern pentru a putea declanşa alegeri anticipate. (...) Dacă după ce ne-au dat jos prin moţiune de cenzură vor vota învestirea aceluiaşi guvern, înseamnă că trebuie să se caute. Şi oricum cred că va râde toată ţara de ei”, a adăugat liderul PNL.

În aceeaşi seară, preşedintele Pro România Victor Ponta a anunţat pe Facebook că a decis până la urmă să voteze moţiunea de cenzură după ce, în urmă cu două săptămâni, acesta afirma că nu o va face. Acesta a explicat că Guvernul „trebuie pedepsit” pe motiv că „afectează drepturile fundamentale ale românilor la sănătate şi educaţie”.
 
„Aşa cum am spus: un Guvern care afectează drepturile fundamentale ale românilor la Sănătate şi Educaţie - este un Guvern care trebuie pedepsit; în Parlament şi la vot de către cetăţenii afectaţi în mod direct!”, a scris liderul Pro România pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite