Dezbateri politice aprinse pe un grup intern de judecători. Ce subiecte au discutat şi ce nemulţumiri au magistraţii faţă de fostul ministru al Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Predoiu, criticat dur pe un grup de magistraţi. FOTO Facebook Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu, criticat dur pe un grup de magistraţi. FOTO Facebook Cătălin Predoiu

Numeroşi judecători au comentat pe un grup intern de Facebook evenimentele politice şi şi-au exprimat nemulţumirile, în special faţă de fostul ministru Cătălin Predoiu, dar şi aşteptările faţă de un diferiţi politicieni. Prezentarea opiniilor publice pe tema politici sunt în contradicţie cu atitudinea pe care ar trebui să o aibă un magistrat, mai ales că acestuia i se cere să fie imparţial în deciziile luate.

Stiripesurse.ro a publicat numeroase capturi cu discuţiile purtate de judecători pe un grup intern de Facebook, „Forumul judecătorilor”, acolo unde au fost luaţi la ţintă numeroşi politicieni. Între magistraţii care se află pe acest la grup, în jur de 2.000, potrivit sursei citate, sunt numeroase dezbateri referitoare la diferite evenimente politice sau care au legătură cu deciziile politice din zona Justiţiei. Deşi ar trebui să nu aibă opinii politice publice, pentru a nu fi acuzaţi de faptul că ulterior ar putea fi imparţiali, o parte dintre judecători s-au pronunţat pe diverse evenimente publice.

Printre cei care îi critică pe politicieni sunt judecătorul Dragoş Călin. „E oficial. Ministerul Justiţiei a scăpat de Predoiu. Un an irosit de un personaj politic care sper să nu mai aibă vreodată manda la justiţie”, a scris pe grup Dragoş Călin. De asemenea, tot Cătălin Predoiu e criticat pentru tergiversare discuţiilor pe tema legilor Justiţiei, precum şi critici faţă de modul cum a început organizarea selecţiilor de către noul ministru al Justiţiei, Stelian Ion. 

De altfel, unul dintre internauţii de pe forum, cu numele de Caius Mircea (n.r. - considerat de cei care au publicat capturile drept pseudonim) sugera ca fostul ministru Predoiu „să se ducă pe centura politicii de unde a venit” şi să îi ia alături de el pe Gabriela Scutea şi pe Bogdan Licu, comentariu făcut pe 29 ianuarie. Sursa citată a indicat că în spatele acestui pseudonim ar fi fost Bogdan Pîrlog, procuror militar, identificat prin menţiunea de la unul dintre comentarii, când a afirmat că el a fost la dezbtaterile privind desfiinţarea Secţiei speciale. Surse politice susţin că Pîrlog ar fi fost atunci invitatul ministrului Justiţiei, Stelian Ion. 

Critici la adresa lui Cătălin Predoiu a avut şi judecătorul Cristi Danileţ, cel care a amintit de unele numiri controversate în funcţii făcute de fostul ministru al Justiţiei, cum a fost cazul Lidiei Barac, fostă judecătoare. Tot acesta a ridicat problema unei decizii a CCR referitoare la modificarea Codului penal, despre care spunea că „răstoarnă” tot ceea ce se ştia despre siguranşa juridică. Nu în ultimul rând, nemulţumiri au fost şi faţă de CSM, pentru că doar ar sancţiona disciplinar judecătorii „cu probleme la mansardă”, nu i-ar da afară.

Magistraţii au comentat şi problematica noului raport de putere din Parlament, dar şi faptul că în trecut, după rezultatele din 2016, au fost anumite presiuni pe Justiţie. 

Cristi Danilet Captura

Sursă: stiripesurse.ro

Printre politicienii criticaţi dur în mesajele de pe „Forumul magistraţilor” au fost şi Klaus Iohannis şi Robert Cazanciuc (senator PSD şi fost ministru al Justiţiei). 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite