Victor Ponta: “Vom face o analizã să vedem dacã aderarea României la euro în 2015 mai este un termen realist”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta a declarat că România nu va adera la zona euro înainte de a fi pregătită FOTO Reuters
Victor Ponta a declarat că România nu va adera la zona euro înainte de a fi pregătită FOTO Reuters

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Bruxelles, cã România trebuie sã facã eforturi sã intre în zona euro, dar cã în mod cert nu va face acest pas înainte de a fi pregãtitã, transmite Agerpres.


Întrebat dacã intenţioneazã sã amendeze hotãrârea guvernului Emil Boc care prevede cã România va adera la euro de la 1 ianuarie 2015, Victor Ponta a rãspuns: “O sã facem o analizã împreunã cu Banca Naţionalã şi o sã vedem dacã acest termen mai este un termen realist. Până atunci, acesta este termenul oficial. Eu consider cã România trebuie sã facã eforturi sã intre în zona euro. Când se va întâmpla lucru astã? Nu înainte de a fi pregãtiţi.”

”Este o strategie de convergenţã stabilitã de Ministerul de Finanţe împreunã cu Banca Naţionalã şi încercãm sã respectãm toate aceste criterii de convergenţã, dar nu doar cele nominale, ci, dacã putem, şi cele reale. Or, acolo diferenţa este încã foarte mare”, a adãugat Victor Ponta, glumind cã dacã rãspunsul sãu pare foarte asemãnãtor cu cel al premierului polonez Donald Tusk este tocmai pentru cã s-a inspirat de la acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite