Ponta şi-a angajat strateg american. Cine este Mitch Stewart, fostul consilier al lui Barack Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta va fi consiliat, în campania pentru alegerile prezidenţiale, şi de un strateg american. Mitch Stewart este în prezent partener la firma „270 Strategies“, dar în trecut a lucrat inclusiv pentru preşedintele SUA, Barack Obama.

În prezentarea publicată pe site-ul firmei lui Stewart se arată că acesta a început colaborarea cu Obama în 2006, când l-a auzit pe actualul preşedinte american, pe atunci simplu senator, în timpul unui discurs rostit în Minnesota.

În 2013, Stewart s-a alăturat echipei din spatele lui Hillary Clinton, soţia fostului preşedinte american Bill Clinton, care pregăteşte, de asemenea, o candidatură la Preşedinţia SUA.

În campania lui Obama, Mitch a devenit cunoscut după ce a reuşit să orienteze electoratul  din Virginia, care în mod tradiţional îl respingea pe Obama, în favoarea acestuia.

Ulterior, şi-a concentrat eforturile în special în această direcţie şi, în 2012, a elaborat strategii pentru statele populate de un număr important de „indecişi“.

Pe contul de Twitter, Stewart se declară un împătimit al golfului, fan al echipei Chicago Bears şi "un unchi grozav". A fost prezentat, în revista americană "Campaign and Elections", drept unul dintre cei 50 de strategi demni de urmărit în 2014.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite