Guvern: „Declaraţia premierului, scoasă din context de Reuters“

Guvern: „Declaraţia premierului, scoasă din context de Reuters“

Premeirul Victor Ponta FOTO gov.ro

Guvernul a emis un comunicat potrivit căruia Agenţia de presă, Reuters, ar fi scos din context declaraţia premierului Victor Ponta referitoare la proiectul de lege Roşia Montană. Potrivit Reuters, Ponta ar fi declarat că respingerea de către Parlamentul României a proiectului Roşia Montană ar fi o „catastrofă“ pentru România, pentru că ar fi un „mesaj împotriva investitorilor străini“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dacă Parlamentul va decide să nu se facă acest proiect, nu va fi o mare problemă (din punct de vedere economic), dar dacă România oferă mesajul că suntem împotriva investitorilor străini, împotriva exploatării potenţialului nostru, acest lucru ar fi o catastrofă pentru România“, a declarat Ponta, în engleză, cu ocazia Summitului pentru Investiţii în Europa de Est, organizat de Reuters.

„Roşia Montană este un proiect foarte important ca simbol, nu în primul rând din punct de vedere economic“, a subliniat Ponta.

„Trebuie să profităm de resursele noastre naturale, bineînţeles respectând toate standardele de mediu, dar, dacă acestea se respectă, ar trebui să fim în favoarea explorării“, a precizat Ponta.

Premierul României a recunoscut că proiectul Roşia Montană este unul controversat, de aceea este corect să existe o dezbatere publică pe această temă. Însă Ponta i-a îndemnat pe susţinătorii săi din Parlament „să demonstreze încă o dată că România nu îşi neagă propriul drept la dezvoltare. Este vorba de dreptul nostru la dezvoltare şi voi continua să lupt pentru asta“, a adăugat Ponta.

„Lipsa de curaj a guvernelor anterioare de a aborda proiecte controversate - cred că a fost o greşeală“, a completat Ponta.

În altă ordine de idei, Ponta a declarat că nu va permite nicio relaxare a disciplinei fiscale în următorii trei ani, în pofida probabilelor presiuni politice legate de scrutinul prezidenţial din 2014. "Vom opune rezistenţă oricăror tipuri de abordări populiste. Guvernul nostru va fi foarte stabil şi rigid", a insistat premierul, apreciind că orice tensiuni care ar apărea între partidul său (PSD) şi partenerii din coaliţie nu vor afecta stabilitatea Guvernului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările