Ponta l-a propus pe Darius Vâlcov pentru ministerul Bugetului. Traian Băsescu este nevoit să-l accepte. Cine este noul ministru?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Darius Vâlcov FOTO Adevărul
Darius Vâlcov FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta va face azi o nouă propunere pentru postul de ministru delegat al Bugetului. Cele mai mari şanse le are senatorul PSD Darius Vâlcov, fostul primar al Slatinei, şi soţul Laviniei Şandru, fost vicepreşedinte UNPR şi actual realizator TV.

După ce Traian Băsescu l-a refuzat pe Claudiu Manda, premierul Victor Ponta s-a reorientat: îl va propune în funcţia de ministru delegat pentru Buget pe deputatul PSD, Darius Vâlcov. Ponta îi va trimite propunerea preşedintelui în zilele următoare, iar Traian Băsescu este nevoit să-l accepte. 

Darius Vâlcov a fost primarul Slatinei din partea PDL, ulterior fiind ales senator pe listele PSD. În prezent conduce Comisia pentru administraţie publică din Senat, dar a fost şi liderul Comisiei speciale pentru Roşia Montană.

Darius Vâlcov este licenţiat în studii economice (1995-1999) şi drept (2001-2004) şi are un doctorat în economie, obţinut la ASE, între 2001-2008. 

Vâlcov s-a înscris în PSD în anul 2012, după ce a demisionat din PDL, după 14 ani, din care cinci a condus PDL Olt. Demisia din PDL a avut loc cu câteva săptămâni înainte de alegerile locale. Darius Vâlcov a anunţat, în 27 martie, că a demisionat din funcţia de preşedinte al PDL Olt, fapt care a atras după sine şi pierderea mandatului de primar.  

Primarul susţinea că a demisionat întrucât Guvernul nu l-a sprijinit să ducă la bun sfârşit investiţiile importante din oraş, precum centura ocolitoare, Sala Polivalentă, bazinul olimpic şi lucrările la blocurile ANL şi la Palatul Copiilor. La data demisiei, Darius Vâlcov avea 35 de ani şi se afla la cel de-al doilea mandat de primar.

Cine se mai află în cărţi

Pe lista premierului Ponta se mai află şi deputatul PSD Viorel Ştefan, vicepreşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor. Viorel Stefan  s-a născut in 26 iulie 1954, în localitatea Mitoc, jud.Botosani. Este căsătorit şi are 3 copii. A absolvit în 1980 Facultatea de Ştiinte Economice din cadrul Universităţii "Al.I.Cuza" Iaşi, dupa care şi-a dat doctoratul in economie în 2002, la Universitatea "Dunarea de Jos" Galati.

Viorel Ştefan este la al cincilea mandat de parlamentar. Între 1996 şi 2008 a fost senator, iar în ultimele două mandate a fost alres deputat de Galaţi. În perioada 2000-2004 a fost presedinte al Comisiei de buget finante, iar din 2004 este vicepresedinte al aceleiasi comisii. A intrat în PSD în 1993.

Premierul Victor Ponta va anunţa oficial numele viitorului ministru înainintea şedinţei de guvern de marţi, programate la ora 11.00.

 "Cu siguranţă am numele, însă am nevoie mâine dimineaţă de încă o discuţie şi mâine, probabil înainte de şedinţa de guvern, voi transmite către Cotroceni propunerea care, de data aceasta, nu mai poate fi refuzată de preşedinte oricine este acea propunere", a declarat aseară premierul la România TV, precizând că nu-i va propune nici pe consilierul său economic, Cristian Socol, nici pe fostul deputat liberal Nicu Marcu.

Nicio propunere la Cultură

Premierul Victor Ponta nu a primit încă, până la această oră, o propunere din partea UDMR pentru postul de ministru al Culturii, astfel că atribuţiile de ministru sunt exercitate deocamdată tot de către liderul Uniunii, Kelemen Hunor, scrie Mediafax.


 

Citeşte şi:

Biro şi Manda, respinşi de Băsescu: La Cultură trebuie să ştii limba română

Preşedintele Traian Băsescu a respins, miercuri seară, propunerile premierului Victor Ponta pentru portofoliile Culturii şi Bugetului, pe Rozalia Biro, respective Claudiu Manda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite