Ponta: Sunt omul politic în care publicul românesc are cea mai mare încredere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Victor Ponta a declarat, luni seara, că dacă USL va câştiga alegerile parlamentare el este convins că va primi sprijinul colegilor pentru formarea unui nou guvern, iar în cazul unui eşec este normal să vină un alt lider să conducă PSD.

Ponta a fost întrebat într-o emisiune tv dacă e îngrijorat că a scăzut în sondaje.
"Nu, cred că am revenit la nivelul normal. Fiecare persoană când ocupă o funcţie publică la un moment dat creşte, după care revine. Deocamdată sunt conform IMAS-ului, că de IMAS cred că vorbiţi, sunt omul politic - sigur domnul Isărescu care nu este om politic este înaintea mea - în care publicul românesc are cea mai mare încredere", a spus el, la B1 tv.

Primul ministru a precizat că dacă, în noiembrie, USL va pierde alegerile parlamentare este "normal" să vină un nou lider la PSD.

"Dar nu cred că asta contează (n.r. poziţia lui în sondaje), contează un singur lucru: dacă în noiembrie USL-ul şi implicit PSD-ul va câştiga majoritatea absolută şi va forma din nou guvernul sunt convins că toţi colegii mei aşa cum m-au sprijinit până acum mă vor sprijini şi în continuare. Dacă pierdem alegerile vine un alt lider la PSD, e foarte normal", a precizar premierul.

Întrebat dacă s-a gândit în această perioadă la o posibilă demisie având în vedere reacţiile oficialilor europeni în ceea ce priveşte problema plagiatului, Victor Ponta a răspuns că nu.

"Nu, pentru că am constatat că sunt tratat egal de exemplu cu Procurorul General, cu doamna Kovesi, am fost amândoi la aceeaşi comisie, dacă nu mă înşel şi acelaşi referent, domnul profesor Mateuţ ne-a întocmit referatul. Pentru amândoi Comisia de Etică a emis o decizie că am respectat legea", a conchis primul ministru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite