Ponta nu pomeneşte nimic de susţinerea lui Antonescu la prezidenţiale: „Nu câştigăm împotriva aliaţilor noştri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Gov.ro
Premierul Victor Ponta FOTO Gov.ro

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a reamintit membilor formaţiunii că 2014 va fi anul în care se vor purta două mari bătălii politice: alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale.

“Ştiu că până şi cei prezenţi în sală au obosit de atâtea războaie politice. Mulţi au fost răniţi, persecutaţi. Să vă cer un nou efort pentru la anul, să câştigăm încă două bătălii, vi se pare greu, dar mesajul meu este: mai avem un an de bătălii politice, în care trebuie să le câştigăm, încă o perioadă de timp în care nu vom avea linişte şi pace, fiindcă nu ai cum când răul este încă prezent. Vreau să vă rog să vă găsiţi resursele pentru victoria finală. E important să ştiu că mă pot baza pe dumneavoastră şi toate rănile de până acum le putem totuşi gestiona”, a declarat Ponta, la Consiliul Naţional al PSD.

În opinia premierului, alegerile europarlamentare vor dovedi forţa fiecărei organizaţii a partidului, iar noaptea scrutinului va fi un “moment al adevărului” pentru social-democraţi.

“Este bătălia în care mergem singuri după 2012, este momentul adevărului pentru fiecare dintre militanţii şi organizaţiile noastre. Ne vedem din nou pe 25 mai, când o să văd fiecare organizaţie cât de puternică este, cât de bine se poate mobiliza pentru un obiectiv fundamental pentru PSD. Mergem singuri în această bătălie, cred că e momentul adevărului pentru cât de puternic este PSD şi vreau să vă rog să luaţi în serios acest apel al meu. Atunci voi şti dacă e adevărat ce îmi spuneţi, că sunteţi mai puternici decât adversarii şi aliaţii noştri şi vreau să vă urez succes, să le spun celor care nu vor avea succes că trebuie să îşi asume această responsabilitate. Dacă pe 25 mai PSD va fi pe primul loc în toate judeţele ţării, îmi veţi confirma mie, partenerilor şi adversarilor, că PSD este acel partid puternic de care ne place să vorbim. Vă rog ca, sub coordonarea lui Liviu Dragnea să ştiţi ce aveţi de făcut”, a explicat Ponta.

În acelaşi timp, liderul social-democrat a vorbit despre alegerile prezidenţiale. Fără a pronunţa numele lui Crin Antonescu, în acest moment candidatul oficial al USL la Preşedinţia României, Ponta a schiţat portretul viitorului şef de stat.

“Vreau să vă rog să sprijinim un preşedinte care să fie al tuturor românilor, să ne reprezinte, să fie cu adevărat un mediator. Am văzut că, după nouă ani, preşedintele actual spunea că nu şi-a îndeplinit rolul cel mai important: de mediator. Avem nevoie de un preşedinte pacificator şi care să sprijine Guvernul şi Parlamentul. Sunt convins că bătăliile nu le câştigăm împotriva cuiva, aliaţi şi adversari, cred că PSD va fi pregătit pentru acest an special. Vă rog ca în 2014 să fiţi la înălţimea aşteptărilor celor care ne votează”, a încheiat Ponta. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite