Ponta le-a cerut parlamentarilor PSD să voteze proiectul Roşia Montană după cum le dictează conştiinţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Victor Ponta le-a cerut vineri parlamentarilor PSD prezenţi la reuniunea de la Constanţa să voteze individual pentru Roşia Montană şi nu ca grup, întrucât este un proiect extrem de controversat. Proiectul Roşia Montană va intra în dezbatere parlamentară în această toamnă.

„E un singur proiect în această toamnă asupra căruia realmente eu nu o să cer şi chiar o să rog liderii de grup să nu avem o decizie a grupului. Realmente fiecare va vota după propria conştiinţă, cum crede că e mai bine pentru alegătorii săi“, a spus Ponta. 

Premierul le-a mai spus parlamentarilor social-democraţi că în cazul în care Traian Băsescu va respinge legea să nu se enerveze, deoarece a doua oară nu o poate respinge. „Nu trebuie să ne enervăm. Dacă ne respinge legea, o mai luăm odată şi o studiem pentru că a doua oară nu poate respinge“, a afirmat premierul.

De asemenea, premierul i-a criticat pe parlamentarii tineri, aflaţi la primul mandat, despre care a spus că sunt mai mult absenţi din Parlament şi, implicit, nu au activitate. 

"Sunt şi lucruri, aşa, strici politice, sau de partid, pe care la unii dintre dumneavostră, că nu la toţi, că aşa se întâmplă, le-am de reproşat legate în primul rând prezenţă la Parlament şi de activitate parlamentară. Şi nu mă ascund să vă spun, mai ales că de obicei cei vinovaţi sunt cei tineri. Că tot zicem că am adus foarte mulţi tineri, foarte mulţi parlamentari la primul mandat. Mi-au prezentat cei doi lideri situaţia. Cam ăia lipsesc, ăia care sunt la primul mandat şi poate că le-am făcut un rău că i-am făcut parlamentari", a spus Ponta, la reuniune grupurilor politice PSD

Reuniunea social-democraţilor a fost convocată pentru ora 15.00, iar premierul a ajuns la şedinţă puţin înainte de ora 16.00.

Premierul Victor Ponta a mers să vadă o aplicaţie a fregatelor româneşti, parlamentarii PSD, convocaţi la pavilionul expoziţional, fiind nevoiţi să-l aştepte aproape o oră.

Ponta a participat la acţiunea marinei militare împreună cu ministrul Apărării, Mircea Duşa.

"Am fost pe mare, că trebuie să am şi experienţa mării ca să fiu bun de lider. Am fost - e o aplicaţie a fregatelor noastre şi, sincer, dincolo de glumă, am fost chiar foarte mândru să văd militarii noştri din marina militară şi îmi cer iertare că am întârziat. Dar acolo nu am mai decis eu exact cum aterizăm, când decolăm, cum se întâmplă. Aşa că vă rog să mă iertaţi. Dacă sunteţi supăraţi, să-l certaţi pe domnul Duşa, nu pe mine", a spus Ponta.

La rândul lor, liberalii au susţinut, într-un comunicat de presă, că „proiectul de lege referitor la exploatarea minieră trebuie să facă obiectul unei analize serioase şi aplicate la nivelul Parlamentului“. 

„Vă asigur că în Parlament va avea loc o discuţie foarte serioasă, foarte aplicată, foarte amănunţită, la care, fără îndoială, ne vom spune punctul de vedere cât se poate de clar“, a declarat Crin Antonescu joi, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL. 

   Revenim cu detalii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite