Ponta: Laszlo Kover a fost „protagonistul singurului incident grav din campanile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta spune că preşedintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover, a fost „protagonistul singurului incident grav de campanile", acuzându-l că s-a implicat în campania electorală din România "într-un mod provocator la adresa autorităţilor române", transmite Mediafax.

Ponta a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că preşedintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover, nu a venit în România „să se plimbe prin Transilvania, ci a venit să facă campanile".

„Singurul incident grav de campanie a fost cel provocat de către preşedintele Parlamentului maghiar. Domnul Kover a fost protagonistul singurul incident grav de campanie pentru că domnia sa, având şi o funcţie importantă într-o altă ţară decât România, s-a implicat în campania electorală într-un mod provocator la adresa autorităţilor române şi de partea unui partid extremist", a susţinut Ponta.

El a mai spus că, în afară de acest incident, nu au existat incidente grave în campania electorală, că instituţiile statului au fost „arbitri corecţi", cu unele excepţii, fără a se implica în campanie de partea vreunei formaţiuni politice.

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, s-a aflat într-o vizită neoficială de patru zile în Transilvania, implicându-se în acţiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar. El a ajuns la Târgu Mureş marţi după-amiază, deşi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului de la Bucureşti, Vasile Blaga şi Roberta Anastase, îi ceruseră să îşi amâne vizita după alegerile locale.

Premierul Victor Ponta declara, joi, la Satu Mare, că activitatea preşedintelui Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, în România este monitorizată pentru a se vedea dacă încalcă vreo lege, adăugând că acesta „nu este un prieten şi nu este binevenit în România".
Primul-ministru spunea că instituţiile sunt mobilizate pentru a nu-l lăsa pe preşedintele Parlamentului ungar să-şi atingă scopurile.

„Este foarte clar că domnul Kover Laszlo nu este un prieten şi nu este binevenit în România, este foarte clar că atitudinile sale provocatoare nu sunt întâmplătoare şi nu cred că este un gest singular, cred mai degrabă că este o adevărată strategie prin care minoritatea maghiară din România să fie radicalizată împotriva instituţiilor statului român şi este foarte clar că suntem toţi foarte mobilizaţi pentru a nu-l lăsa pe domnul Kover Laszlo şi pe prietenii domniei sale, care stau la Budapesta şi se fac că nu ştiu ce face în România, să-şi atingă scopurile", a afirmat Ponta.

De asemenea, Ponta afirma că Kover Laszlo, poate fi declarat „persona non grata" de către Ministerul român al Afacerilor Externe dacă atitudinea sa va depăşi limita legii şi principiul bunelor relaţii dintre România şi Ungaria.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite