Ponta despre propunerea lui Cernea: „Nu sunt şocat, nici pudibond, dar n-are sprijinul USL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ponta a anunţat că USL nu sprijină propunerea lui Remus Cernea Foto Adevărul
Ponta a anunţat că USL nu sprijină propunerea lui Remus Cernea Foto Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat luni că nu este „şocat“ de propunerea deputatului Remus Cernea referitoare la parteneriatul civil între homosexuali, întrucât îi cunoştea viziunile, dar Uniunea Social Liberală nu îi acordă sprijin politic în această chestiune.

„Propunerea domnului Cernea este una individuală, ca deputat. Nu a fost discutată în USL şi nu s-a pus problema sprijinului USL. Pe de altă parte, eu, atunci când l-am susţinut pe domnul Cernea să fie parlamentar, membru al Partidului Verde, îi cunoşteam opiniile şi nu sunt nici şocat, nici mai pudibond decât e cazul. Mă uit doar la cât de pregătită este societatea românească să dezbată nişte subiecte care în alte ţări sunt deja dezbătute şi adoptate”, a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.

El a subliniat că, în acest moment, „nu se pune problema unui sprijin politic pentru aceste propuneri“, dar a apreciat „curajul“ lui Remus Cernea de a ridica asemenea probleme.

„Dacă vă uitaţi la multe alte ţări discuţia este mult mai puţin pasională. Nu am ştiut acum că sediul moralităţii omenirii se află în România şi nu putem măcar să discutăm despre nişte lucruri pe care alţii le-au rezolvat legislativ. Nu are sprijinul USL, dar, din punctul meu de vedere, nici nu voi participa la lapidarea domnului Cernea pentru aceste idei“, a punctat Victor Ponta.

Remus Cernea a anunţat că vrea să iniţieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite