Ponta îl contrazice pe Voiculescu: „Nu este nevoie de o nouă suspendare a lui Traian Băsescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ponta nu doreşte o nouă suspendare a lui Traian Băsescu  FOTO Adevărul
Ponta nu doreşte o nouă suspendare a lui Traian Băsescu  FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a ţinut să contrazică anumite voci din USL care vorbeau de o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Ponta a precizat că acesta colaborează pentru stabilitatea României şi respectă acordul de coabitare. Nu de aceeaşi părere este şi preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, care anunţat o nouă încercare de suspendare a lui Traian Băsescu în perioada următoare.

”Sunt de acord cu  dl Dragnea (că nu este nevoie de o nouă suspendare iar preşedintele colaborează cu premierul pentru stabilitatea României, n.red.), altfel nu aş fi semnat un acord dacă nu aş fi crezut că este în binele României şi al ţării şi că intră până la urmă  în responsabilitatea mea ca prim-ministru să asigur pentru România o perioadă de stabilitate, după anul 2012 şi după anii anteriori, o perioadă în care, nu doar că ne împrumutăm mult mai ieftin şi mai puţin, dar în care pot să vin şi să discut cu marii investitori, spunând despre România că este o ţară stabilă în care pot să vină să-şi investească banii”, a spus Ponta la Viena, întrebat fiind care sunt beneficiile aduse României în urma colaborării dintre preşedintele şi premier.

El a mai explicat că pactul de colaborare dintre cele două instituţii, Administraţia prezidenţială şi Guvernul, pot convinge investitorii să revină în România, iar de acest lucru ”beneficiază fiecare român în parte”.

”Toate lucrurile astea se leagă de mesajul clar de stabilitate şi de predictibilitate al României, şi asta pentru relaţiile noastre europene: pentru modul în care împrumutăm şi ne împrumutăm, şi împrumutăm mai puţin şi mai ieftin ţara, pentru modul în care convingem investiţiile să revină în România după câţiva ani în care au plecat, astea sunt lucruri de care beneficiază fiecare român în parte”, a mai completat el.

Reacţia premierului vine ca urmare a afirmaţiilor vicepremierului Liviu Dragnea. ”USL nu are în plan nici o suspendare. Eu personal, nu îmi doresc să mai ajungem la o suspendare, nu văd de ce am ajunge la o nouă suspendare. Toată lumea este mulţumită că cele două instituţiii colaborează, cei doi oameni colaborează. Nu văd de ce trebuie să ajungem acolo. (...) În concluzie, USL nu are în plan aşa ceva, nu s-a discutat şi nu vrem să ajungem la aşa ceva”, a declarat Dragnea.

Ponta îi contrazice pe Voiculescu şi Antonescu

Dan Voiculescu, preşedintele fondator al PC, a fost tranşant în favoarea unei noi suspendări şi chiar a anunţat inteţiile USL în acest sens.

„Opinia mea e că nu (nu îşi va duce mandatul la sfârşit, n.red.), opinia mea este că Băsescu nu va încheia al doilea mandat şi că probabil se va ajunge la inevitabilul din 2007 - respectiv suspendarea şi demiterea. Asta este după părerea mea singura soluţie ca România să se dezvolte în linişte. Eu cred că preşedintele are acum o singură problemă mare, şi anume: cum reuşeşte să scape de braţul drept al Justiţiei, asta e singura lui problemă. Că termină cu şase luni mai devreme mandatul sau cu un an, la termen, e mai puţin important, preocuparea lui - care ştie ce a făcut şi a celor din jurul lui care ştiu ce au făcut - este legată numai de a negocia să scape de Justiţie”, a explicat Dan Voiculescu.

Preşedintele fondator al PC este cel care a dat startul suspendării din vară a preşedintelui Traian Băsescu. Atunci, Voiculescu anunţa atât suspendarea preşedintelui, cât şi etapele care vor fi parcurse pentru ca Traian Băsescu să fie demis.

Dan Voiculescu s-a arătat nemulţumit şi de acordul de coabitare semnat între Ponta şi Băsescu.

„Nu am ştiut de acordul de coabitare şi vreau să fiu cât mai clar: eu nu cred în coabitare cu Traian Băsescu. Acest om nu poate coabita cu nimeni. Eu nu am nimic împotrivă ca România să intre într-o zonă de stabilitate, dar nu cred că Băsescu e capabil de coabitare”, a susţinut Voiculescu.

Nici liderul PNL, Crin Antonescu, nu pare de acord cu Victor Ponta. El a dat de înţeles că Traian Băsescu ar putea fi suspendat dacă nu acceptă comsarea alegerilor europarlamentare cu cele prezidenţiale. „Traian Băsescu ar putea fi forţat să accepte", declara Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite