Ponta anunţă pe Twitter o întâlnire cu Iohannis pe tema Republicii Moldova: „România rămâne cel mai hotărat susţinător al Moldovei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că a avut o întâlnire de lucru cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema Republicii Moldova.

„Întâlnire de lucru cu Preşedintele / informat despre Republica Moldova / consens - România rămâne cel mai hotărat susţinător al Moldovei“, a scris Ponta, pe Twitter.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit şi în urmă cu aproape două săptămâni cu premierul Victor Ponta, pe agenda discuţiilor aflându-se priorităţile legislative din această toamnă, fiind abordată inclusiv tema Codului fiscal, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a întâlnit miercuri, 19 august a.c., cu Prim-ministrul României, domnul Victor Ponta. Pe agenda discuţiilor s-au aflat priorităţile legislative din această toamnă, fiind abordată, în cadrul acestei consultări instituţionale, inclusiv tema Codului Fiscal", se arată în comunicatul transmis de Administraţia Prezidenţială.

Pe de altă parte, surse politice susţin că şi vicepremierul şi liderul UNPR Gabriel Oprea a fost în aceeaşi zi la Palatul Cotroceni, pentru o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis.

Conform surselor citate, printre temele în discuţie s-a aflat şi Codul fiscal, întâlnirea având loc cu o zi înainte de consultările tehnice dintre partidele politice legate de acest proiect, trimis spre reexaminare Parlamentului de către Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia, la începutul lunii iunie, premierului Victor Ponta, după ce procurorii DNA l-au pus sub urmărire penală. Ponta a refuzat, pe motiv că doar Parlamentul îl poate demite, iar de atunci preşedintele şi premierul nu şi-au mai vorbit până la ultima întâlnire.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite