Ponta acuză CCR că sprijină evaziunea fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta acuză Curtea Constituţională (CCR) că sprijină evaziunea fiscală şi nu lasă Guvernul să combată acest fenomen, precizând că actuala lege a insolvenţei încurajează companiile să nu plătească taxe.

„Când văd companii serioase cum este Coca-Cola că plătesc taxe cu care compensăm faptul că alte firme nu plătesc taxe şi se ocupă cu evaziunea fiscală, evaziune care văd că acum e sprijinită şi de Curtea Constituţională, care nu ne lasă să combatem evaziunea fisclă, cu atât mai mult apreciez companiile serioase care plătesc taxe“, a afirmat Ponta.

Premierul a participat miercuri la Fabrica Coca-Cola din Ploieşti, la inaugurarea unei noi linii de producţie. În acest context, Ponta a afirmat, într-o declaraţie dată presei, că apreciază companiile serioase cum este Coca-Cola, care plătesc taxe la bugetul de stat, compensând astfel evaziunea fiscală pe care o fac alte firme.

Ponta a adăugat că actuala lege a insolveneţei este o lege proastă şi a spus că este hotărât să o schimbe pentru a sprijini companiile serioase să investească, să plătească şi să fie actorii corecţi în economia româneaască.

El a mai spus că, anual, compania Coca-Cola plăteşte, în România, taxe şi impozite în cuantum de aproximativ 200 de milioane de euro şi că, până în prezent, această companie nu a solicitat ajutor de stat, dar, în măsura în care Coca-Cola va solicita un astfel de ajutor, Guvernul îl va acorda cu mare plăcere, întrucât ajutorul de stat este un mecanism european de promovare a investiţiilor.

Citeşte şi:

CCR a decis: Codul insolvenţei este neconstituţional

Curtea Constituţională a stabilit, marţi, că noul cod al insolvenţei este neconstituţional. Odată cu publicarea deciziei în Monitorul Oficial, acesta va fi anulat.

Adriana Săftoiu, despre evaziunea fiscală. Statul român îşi joacă bine rolul de victimă

„Că evaziunea fiscală s-a întins ca o pecingine la nivel naţional se simte şi se vede cu ochiul liber. O ştie şi ultimul român. Este. Dar de ce este? Primii, nu ştiu dacă şi singurii, care ar trebui să ne răspundă la această îndrăzneaţă întrebare sunt înalţii reprezentanţi ai instituţiilor statului. De ieri şi de azi”, notează Adriana Săftoiu, pe blogul său de pe adevarul.ro.

Codul Insolvenţei. 10 motivaţii economice

„Vedem astăzi o serie de avocaţi specializaţi în insolvenţă şi optimizare fiscală atacând noul Cod al Insolvenţei pe principiul că omoară firme, distruge locuri de muncă, prevede o durată de reorganizare prea mică”, scrie Cristian Socol, consilier al prim-ministrului, pe blogul său de pe adevarul.ro.

Practicienii în insolvenţă critică dur noul Cod al Insolvenţei. Ce teme din Cod sunt deranjante şi ce soluţii propun experţii

Specialiştii la vârf din domeniul insolvenţei s-au reunit într-o conferinţă pentru a-şi definitiva priorităţile, însă adoptarea noului Cod al Insolvenţei le-a dat peste cap agenda. În locul propriilor priorităţi, experţii au fost nevoiţi să treacă în revistă punctele nevralgice ale Codului, pe care îl critică atât pentru conţinut, cât şi pentru modul de adoptare şi de abordare a problematicii insolvenţei.

Avocatul Poporului a contestat la Curtea Constituţională Ordonanţa de urgenţă privind insolvenţa

Avocatul Poporului a contestat, miercuri, la Curtea Constituţională Ordonanţa de urgenţă privind insolvenţa, invocând lipsa conformităţii unor dispoziţii legale din actul normativ faţă articolul 1 alineatul 5 şi articolul 15 alineatul 2 din Constituţie.

Mediul de afaceri, sedus şi maltratat de premierul Ponta: Codul insolvenţei şi intromisiunea în Justiţie

„Bunăstarea populaţiei nu este posibilă fără creştere economică, care este dependentă şi potenţată de un mediu de afaceri nesupus abuzurilor”, scrie Lucian Isar, analist economic, pe blogul său de pe adevarul.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite