PNL propune partidelor un armistiţiu pentru susţinerea Guvernului minoritar PNL-UDMR pe perioadă determinată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu / FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Florin Cîţu / FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Premierul interimar, Florin Cîţu, a anunţăt că Nicolae Ciucă a trimis un document către liderii celorlalte partide parlamentare prin care se propune un armistiţiu pentru susţinerea Guvernului minoritar PNL-UDMR pe perioadă determinată.

„Venim cu un element nou care sperăm să deblocheze această situaţie. Azi, premierul desemnat a trimis către lideri un document care reprezintă un armistiţiu prin care toate aceste partide vor susţine acest Guvern minoritar pe perioadă determinată, vom discuta”, a declarat Florin Cîţu. 

„Este un armistiţiu pentru o perioadă determinată”, a mai completat premierul interimar. 

Premierul interimar şi preşedintele PNL, Florin Cîţu, argumentează că armistiţiul oferă stabilitate.

„Ne îndreptăm cu paşi repezi către o situaţie pe care nu o mai putem gestiona, iar responsabilitatea va fi a PSD şi USR", spune acesta.

Liderul liberalilor a mai precizat că documentul abia a fost trimis şi că nu există încă un răspuns din partea celorlalte partide. 

Referitor la posibilele intenţii ale PSD de intrare la guvernare, liderul PNL susţine: „Este un mesaj oarecum ciudat, pentru că PSD spunea că nu vrea la guvernare, acum vrea la guvernare, eu cred că nu trebuie să ne mai jucăm cu viaţa românilor. Avem soluţia pe masă, îl susţinem cu toţii, gestionăm această criză sanitară şi putem să discutăm”.

Florin Cîţu spune că PNL a făcut deja compromisuri, cu referire la faptul că preşedintele partidului nu a mai fost nominalizat pentru funcţia de premier, şi transmite că formaţiunea pe cere o conduce „vrea să vadă ce sunt ceilalţi dispuşi să negocieze”.

„Doar PNL a făcut acest pas, celelalte partide fac retorice. Un armistiţiu se face între inamici, e vorba de soarta României. Nu este o negociere, este un armistiţiu pentru a avea această perioadă de câteva luni de zile pentru a trece peste această iarnă. Să avem un guvern cu puteri depline o perioadă. PSD a avut şansa de a-şi asuma guvernarea, de două ori când au fost consultări la Cotroceni, la a doua consultare, USR nu a propus un guvern, iar prima dată a plecat de la guvernare. PNL a făcut o concesie în faţa celorlalte partide politice. Astăzi nu avem nicio concesie din partea PSD şi USR, au rămas pe aceleaşi poziţii ca la moţiune”, a declarat Cîţu.

Ce propune armistiţiul transmis de premierul desemnat, Nicolae Ciucă, către liderii celorlalte partide din Parlament

VIDEO Declaraţiile lui Florin Cîţu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite