PNL: Pe Carmen Dan „o doare la paşaportul ei diplomatic” de aderarea României la spaţiul la Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă - FOTO Eduard Enea
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă - FOTO Eduard Enea

PNL a declarat vineri că Guvernul PSD-Alde ignore aderarea României la spaţiun Schengen şi o acuză pe Ministra de Interne, Carmen Dan, că „ignoră cu dispreţ total” acest obiectiv.

„Ministrul de Interne, Carmen Dan, ignoră cu dispreţ total obiectivul României de aderare la spaţiul Schengen şi «o doare la paşaportul ei diplomatic» de dorinţa românilor de a circula liber în Europa” se arată în comunicatul de presă semnat de Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL.

Acesta din urmă a mai subliniat că la ultima reuniune a Consiliului pentru Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), Carmen Dan „nu a făcut nimic” pentru a aduce în discuţie subiectul extinderii spaţiului Schengen pentru România şi că ministrul nu înţelege că „românii s-au săturat de tratamentul inegal” pe aeroporturi sau la graniţă.


„Libera circulaţie în comunitatea europeană este un drept şi un avantaj economic al aderării României la Uniunea Europeană de care românii încă nu beneficiază pentru că ultimele guverne ale coaliţiei PSD – ALDE au făcut taman invers decât ceea ce trebuiau să facă în acest proces, prin încălcarea sistematică a principiilor şi regulilor fundamentale ale statului de drept.

Dar, ceea ce trebuie să ştie românii este că, spre deosebire de PSD şi ALDE, care au ajuns paria în Europa, Partidul Naţional Liberal, fiind cel mai puternic partid din România la nivel european, va reuşi să obţină acordul statelor europene pentru aderarea la spaţiul Schengen în primul an de guvernare”, au mai precizat liberalii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite