Plafonarea preţurilor la produsele de bază, temă de discuţie în Coaliţie. Ciolacu: „Ungaria are lege implementată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Social-democraţii vor plafonarea preţurilor pentru produsele alimentare de bază, în contextul scumpirilor înregistrate la nivel european. Preşedintele PSD a transmis că propunerea va fi discutată în şedinţa coaliţiei, marţi seara.

„Reducerea de TVA nu va avea impactul pe care îl dorim cu toţii. Poate plafonarea preţurilor la produsele de bază, într-o limită, este o discuţie. Nu am avut această discuţie în coaliţie. Astăzi o să discutăm în coaliţie. România a făcut o reducere la alimente, au o reducerea consistentă la TVA”, a declarat liderul PSD, marţi, la Parlament. 

Întrebat, în cazul în care se va decide plafonarea preţurilor pentru alimente, dacă produsele respective vor fi raţionalizate, Ciolacu a transmis: „Făină, zahăr, lapte. Ungaria are lege implementată. În Ungaria aşa s-a făcut, este şi normal. Că nu poţi să cumperi cu camionul, nu facem export de produse plafonate”. 

„Avem şi ceva schiţat, o să luăm o decizie cât mai repede. Nu este raţionalizare, vorbim despre o plafonare a preţurilor de bază”, a mai spus liderul PSD. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite