Consiliul Naţional de Coordonare al PDL. Cristian Preda, suspendat oficial din PDL. Cătălin Predoiu, noul prim-vicepreşedinte al partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducerea PDL va mai avea de astăzi un mebru: Cătălin Predoiu                 Foto: Eduard Enea
Conducerea PDL va mai avea de astăzi un mebru: Cătălin Predoiu                 Foto: Eduard Enea

Conducerea PDL s-a întrunit, în această dimineaţă, la Palatul Parlamentului, în Consiliul Naţional de Coordonare pentru a oficializa venirea în partid a fostului ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu.

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări discursul liderilor PDL:

UPDATE Vasile Blaga: "Îmi pare rău că a trebuit să-l suspendăm pe Cristi din partid pentru o perioadă de şase luni, din care două au trecut deja. Dacă va dori şi dacă se va comporta ca atare, îl vom reprimi.

UPDATE Cătălin Predoiu a fost votat  în funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL: 552 "pentru" şi doar 8 "împotrivă". "Sunt gata să mă alătur acestei echipe pentru victorie", a spus Predoiu.

UPDATE Europarlamentarul Cristian Preda a fost suspendat din PDL, pentru o perioadă de şase luni, cu 345 voturi "pentru" şi 182 "împotrivă".

UPDATE Cătălin Predoiu."Dragă Cristi, îţi spun: PDL este soluţia. Poate că nu e totul perfect, poate că s-au făcut greşeli, dar, te rog, rămâi aici, şi dacă ceva nu -ţi place încearcă să schimbi. Eu am venit aici pentru a face din nou acel PDL învingător. Dragă Toader, vă propun win-win, nu in-out", le-a transmis Predoiu lui Cristian Preda şi Teodor Paleologu.

Predoiu, la primul discurs în faţa PDL:  "Ştiu că acest partid a fost blamat, dar ştiu că nu se putea altfel. Sunt astăzi aici pentru că nu mai pot să mă uit cum ţara noastră este făcută praf. USL este un accident istoric, iar noi avem obligaţia să-i oprim. Există în PDL spiritul de victorie. Vin la PDL într-un moment greu, dar vin. PDL nu este un partid de bolşevici, ci un partid mai responsabil decât alţii. Dacă ne reunim, PDL nu are adversar în România. Este partidul care nu mi-a dat un telefon atunci când am fost minsitru".

UPDATE Consiliul Naţional de Coordonare a votat în unanimitate creşterea numărului de prim-vicepreşedinţi de la patru la cinci. Pentru această nouă funcţie a fost propus, oficial, Cătălin Predoiu. "Îl cunoaştem foarte bine, am lucrat foarte bine cu el în Guvern, m-am sfătuit cu domnul Boc înainte de a lua această decizie", a spus Blaga.

UPDARE Daniela Nicolaescu, consilier Sectorul 6: Nu accept să fiu jignită de un domn care nu ştie ce înseamnă organizarea. Eu voi vota pentru suspendare pentru că aşa mi se pare corect. 

UPDATE Theodor Paleologu: "Remarc stilul comunist în care era redactat rechizitoriul prin care a fost pedepsit Preda. Este o mare greşeală politică. Domnul Predoiu este singurl minsitru care era prezent la concertele festivalului George Enescu. Dar nu faceţi această mare greşeală politică: Preda out şi Predoiu in".

UPDATE Replica lui Vasile Blaga: "Domnul Preda ar trebui să-mi mulţumească, pentru că biroul a vrut să-l excludă".

UPDATE Cristian Preda: "În reuniunea de astăzi sunt ameninţat cu o suspendare. În cazul meu, este vorba despre un act profund nedrept. Parcursul meu în PDL nu a fost lin. Deseori am fost criticat de liderii PDL, am stârnit furia liderilor PDL. Am greşit uneori, mai ales prin exagerare. Am făcut afirmaţii nepotrivite la adresa lui Emil Boc şi a lui Theodor Stolojan, pe care le regret. Motivul este criticarea în public a lui Vasile Blaga. Resping toate aceste acuzaţii ca fiind neadevărate. Am dreptul să ştiu ce decizie nu am pus în aplicare. Sunteţi deranjaţi că am avut opinii diferite de ale lui Vasile Blaga. Am criticat faptul că Vasile Blaga a susţinut puncte de vedere ale USL"

"A doua opinie este că PDL are nevoie de consens. Acum aţi făcut ceea ce eu am cerut în repetate rânduri: guvernul din umbră. Dar el se face mai târziu cu un an, în ziua în care mă pedepsiţi, pentru a întări poziţia lui Blaga. Eu nu retrag afirmaţiile pe care le-am spus. Nu ar trebui să ma sancţionaţi, ci să-mi fiţi recunoscători. Dacă veţi accepta suspendarea, va trece mai mult de şase luni până când ne vom revedea", s-a apărat Preda.

UPDATE Vasile Blaga: Biroul Permanent Naţional, analizând activitatea europarlamentarului Cristian Preda, a decis suspendarea acestuia pebtru şase luni, pe mitiv că a criticat în mod nejustificact acţiunile conducerii PDL. 

UPDATE Raluca Turcan: "Am avut dreptate. Guvernul Ponta este unul incompetent. Nu spun acest lucru cu bucurie, chiar dacă cu entuziasm. Dacă ne uităm pe cifre, nivelul de trai în România scade. Avem un haos fără precedent în domenii cheie: Educaţie şi Sănătate. USL demonstrează de ce sunt capabili: haos, nivel de trai scăzut". 

UPDATE Ioan Oltean: "România este într-un derapaj politic şi economic continuu. A demarat procesul de revizuire a Constituţiei cu un preşedinte după chipul şi asemănarea lui Crin Antonescu. PDL are resursa umană să dezvolte o politică constructivă".

UPDATE Theodor Stolojan: "Comisa Europeană aşteaptă o gândire strategică. Trebuie să-i arătăm actualei puteri ce trebuie să facă. Este de datoria noastră, a comisiilor de specialitate, să tragem un semnal de alarmă".

UPDATE Vasile Blaga: "PDL nu este de acord cu proiectul de regionalizare.  Cetăţeanul român trebuie să beneficieze de servicii publice de calitate. Noi nu vom vota şi vom îndemna populaţia română să boicoteze referendumul de revizuire a Constituţiei".

UPDATE: Şedinţa PDL a început, în prezenţa a 540 de delegaţi. Pe ordinea de zi figurează suspendarea pentru şase luni a europarlamentarului Cristian Preda. Acesta este prezent la şedinţă. Singurul care a votat împotriva ordinii de zi a fost Teodor Paleologu, fostul minsitru al Culturii, care s-a aşezat alături de Cristian Preda.

Fostul minsitru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, va primi astăzi, în cadrul Colegiului Director de Coordonare al PDL, al cincilea post de prim-vicepreşedinte al partidului. „Mâine Consiliul de Coordonare va aproba această propunere de mărire a numărului de prim-vicepreşedinţi de la 4 la 5. Am aprobat astăzi înfiinţarea unui nou post de prim-vicepreşedinte al PDL, dar veţi vedea mâine cine îl va ocupa“, a declarat Vasile Blaga, ieri, după şedinţa PDL.

Pe de altă parte, PDL a mai pierdut un membru. Clujeanul Adrian Papahagi a anunţat că se retrage din PDL, pentru a se înscrie în viitorul partid Mişcarea Populară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite