Pasiunile nebănuite ale şefului CCR: muzica rock şi grădinăritul. „Aveam părul lung, dar doar atât de lung cât prevedea legea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful CCR, Augustin Zegrean FOTO Adevărul
Şeful CCR, Augustin Zegrean FOTO Adevărul

Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Augustin Zegrean, a dat un interviu pentru ziarul „Ring“ în care a vorbit despre hobby-urile sale. Ascultarea muzicii rock, grădinăritul şi cititul sunt printre activităţile pe care le preferă şeful CCR.

Augustin Zegrean a vorbit în interviul acordat despre activităţile sale atunci când nu citeşte documente legate de interpretări ale legilor sau nu analizează diferite acte normative. Acesta îşi aduce aminte cu nostalgie de tinereţea sa când avea părul lung şi asculta trupele rock ale vremii. 

„Am 61 de ani şi prin '70, când cânta Pheonix, eu locuiam în Timişoara. Toţi tinerii pe atunci asta făceau, ascultau rock, pentru că începuseră să apară şi la noi discuri cu Beatles, Rolling Stones şi după aceea Deep Purple, Uriah Heep, Pink Floyd, multe. Am văzut recent un film despre Queen, despre Freddie Mercury, un documentar excepţional, în care apar ceilalţi colegi din trupă care mai trăiesc. Am auzit că vin anul viitor să concerteze la noi, dar fără Freddie Mercury vin degeaba. Nu mă voi duce să-i văd" , a spus şeful CCR, potrivit ziarulring.ro.

Zegrean preferă să rămână un ascultător al muzicii rock din anii '60-'70, nefiind prea încântat de ceea ce se ascultă în zilele noastre. „Îi ştiu pe mulţi, dar e mai greu cu ceea ce cântă ei acum, heavy metal, underground. Îmi e greu să îi ascult, prea multă gălăgie, mai puţină muzică şi foarte mult zgomot. Sunt şi trupe moderne care îmi plac; ascult cu plăcere orice fel de muzică, dar la suflet este muzica tinereţii mele. Manele nu ascult. Dacă ar fi muzică turcească, aş asculta, dar la manele mă enerveză foarte tare textele, sunt idioate, cu duşmani, cu valută.” 

De asemenea, Zegrean a vorbit de faptul că are o casă la ţară în Bistriţa, unde are o grădină pe care o îngrijeşte şi obişnuieşte să facă ţuică de prune. Tot în timpul liber, şeful CCR citeşte literatură, printre preferinţele sale fiind Andrei Makine.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a depus, marţi, în faţa clubului Colectiv, o coroană de flori din partea instituţiei, deplângând ce s-a întâmplat astfel: "Puteam să fiu şi eu. Îmi place rock-ul şi mă duc în club, nu vă spun în care".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite