Palmă pentru Ion Ştefan. Cseke Attila a suspendat concursul pus la cale de fostul ministru al Dezvoltării

Palmă pentru Ion
Ştefan. Cseke Attila a suspendat concursul pus la cale de fostul ministru al
Dezvoltării

Concursul anunţat de Ion Ştefan cu trei zile înainte de a părăsi ministerul, suspendat de Cseke Attila, noul şef de la Dezvoltare. FOTO Inquam Photos

Cseke Attila, noul titular de la Ministerul Dezvoltării, a anunţat că suspendă concursul pus la cale de Ion Ştefan, fostul şef al acestei instituţii, cu trei zile înainte de a părăsi funcţia. Doar pentru 11 din cele 33 de funcţii scoase la concurs de Ion Ştefan va fi dat un examen în următoarele săptămâni, acestea fiind toate legate de programele cu finanţare europeană, adică respectă legislaţia în vigoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În urma analizei necesităţilor existente la nivelul ministerului şi ţinând cont de faptul că bugetul MDLPA pentru anul 2021 nu a fost încă aprobat, responsabilitatea pe care o avem este aceea de a ne încadra în cheltuielile de personal aprobate prin bugetul din anul 2020 şi de a respecta prevederile legale referitoare la organizarea concursurilor în perioada de pandemie. În acelaşi timp, potrivit Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, numărul maxim de posturi aprobat prin legea bugetară anuală nu poate fi depăşit şi, deocamdată, nu cunoaştem care va fi numărul maxim de posturi finanţat prin bugetul ministerului. Astfel, am decis suspendarea concursurilor pentru posturile vacante în cauză din cadrul MDLPA, cu excepţia posturilor vacante din Direcţia Generală Programul Operaţional Regional şi Direcţia Generală Cooperare Teritorială Europeană, structuri care, evident, derulează programe cu finanţare europeană”, a precizat ministrul Cseke Attila, într-un comunicat de presă.

Pe lângă săgeţile voalate către predecesorul său, cu aluzii la nerespectarea legislaţiei în vigoare, actualul şef de la Ministerul Dezvoltării a subliniat faptul că va fi organizat un concurs doar pentru 11 posturi care au legătură cu programele de finanţare europeană, iar că salariile celor angajaţi urmează să fie plătite exclusiv din fonduri europene.

Ion Ştefan, fostul ministru al Dezvoltării, anunţase organizarea unui concurs pentru 33 de funcţii pe 21 decembrie 2020, cu trei zile înainte de a părăsi instituţia, fiind create locuri în minister şi pentru domenii care nu aveau legătură cu programele cu finanţare europeană, adică una din excepţiile din legislaţie în ceea ce priveşte permiterea organizării de concursuri într-o instituţie publică. „Adevărul” a scris în exclusivitate aici.

Grabă lui Ion Ştefan de a face loc pentru noi salariaţi era în totală contradicţie cu modul în care gestionase ministerul, acolo unde încercat în plină stare de urgenţă să reducă numărul angajaţilor de la 1.020 la 765, sub pretextul că mulţi salariaţi erau veniţi pe filieră politică. Până la urmă, reorganizarea ministrului liberal a eşuat. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările