UPDATE Orban, hotărât să ducă moţiunea în plen, chiar dacă echipa Cîţu o boicotează: „O voi comunica”. Documentul, trimis Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul PNL. FOTO: Mediafax
Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul PNL. FOTO: Mediafax

Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul PNL, susţine continuarea demersurilor pentru a înainta moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, după ce Parlamentul a blocat moţiunea prin boicotul PSD şi PNL.

UPDATE: Documentul a fost transmis Guvernului României, potrivit informaţiilor „Adevărul”.

La finalul şedinţei Birourilor Permanente Reunite de marţi, unde a avut loc cea de-a patra încercare eşuată de a înainta demersurile pentru moţiunea de cenzură, Ludovic Orban a citit motivarea unei decizii a CCR din 2010, pe o situaţie similară, acuzând că se încalcă Constituţia.

„Nederularea procedurii moţiunii de cenzură conform CCR însemna încălcarea principiului constituţional al statului de drept. Eu sunt preşedintele Camerei Deputaţilor, am obligaţia să respect Constituţia şi legile ţării. Derularea calendarului moţiunii de cenzură e obligatorie. Astăzi voi comunica Guvernului moţiunea de cenzură. Am primit la cabinet în original toate semnăturile iniţiatorilor moţiunii care iniţal fuseseră trimise online. Nu a fost restrasă nicio semnatură. (...) 

Mă voi consulta telefonic cu toţi membrii Birourilor Permanente şi cu cei care nu au fost prezenţi azi. Nu aş vrea ca vreunul dintre colegii din Birourile Permanente să nu înţeleagă gravitatea situaţiei. Voi mai încerca după comunicarea guvernului pentru stabilirea calendarului. Mă voi consulta şi cu preşedintele Senatului şi voi lua decizii în consecinţă”, a declarat Ludovic Orban marţi.

Conducerea Parlamentului nu a putut să prezinte moţiunea de cenzură şi să stabilească calendarul pentru aceasta nici la a patra şedină. PSD şi aproape toţi aleşii PNL au lipsit de la Birourile Permanente Reunite.

Citeşte şi: Fără precedent. Continuă blocarea moţiunii de cenzură în Parlament. PNL şi PSD au boicotat şedinţa de BPR

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite