Orban explică de ce Costache a fost prezent la audieri, fără mască, în timp ce acesta a stat izolat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban. FOTO Mediafax
Ludovic Orban. FOTO Mediafax

Premierul Ludovic Orban a explicat duminică seară într-o conferinţă de presă că motivul pentru care ministrul Sănătăţii Victor Costache s-a prezentat la audieri în Parlament deşi existau suspiciunile unei infectări cu COVID-19, în timp ce prim-ministrul a stat în izolare. Potrivit lui Orban, care citează ancheta epidemiologică, Costache nu ar fi intrat în contact direct cu senatorul PNL Vergil Chiţac.

„Eu mă aflu în izolare pentru că în cadrul anchetei epidemiologice am fost considerat contact. Victor Costache şi ceilalţi miniştri care au fost la audieri nu au fost în cadrul anchetei epidemiologice persoane considerate a fi instrat în contact. Victor Costache nu a participat la întâlniri şi nu a avut nicio legătură cu senatorul Chiţac. Nu avea nicio obligaţie să fie izolat. Ăsta a fost un joc politic pe care nu vreau să-l iau în calcul în momentul de faţă”; a declarat duminică seară Ludovic Orban.

Premierul a vorbit şi despre refuzul lui Chiţac de a merge cu izoleta, precizând că se fac cercetări.

„În ce priveşte nedeplasarea lui Chiţac în izoleta, trebuie cercetate împrejurările şi dacă se va considera că a încălcat reglementările, legea se aplică oricărei persoane. Nimeni nu e mai presus de lege. Trebuie o cercetare şi să se ia măsurile care se impun”; a adăugat Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite