Orban, despre desfiinţarea SIIJ: „Căutăm o formulă comună. Varianta lui Stelian Ion trebuie analizată foarte serios”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Ludovic Orban
FOTO: Facebook/ Ludovic Orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, a precizat că opinia liberalilor nu s-a schimbat în ceea ce priveşte desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), însă a precizat că se caută o formulă comună care să fie sprijinită de toţi partenerii din Coaliţie. Anterior,  ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a transmis că va prezenta marţi o nouă variantă în acest sens.

Ludovic Orban a transmis că obiectivul de defiinţare a SIIJ rămâne în picioare şi a adăugat că varianta ministrului Justiţiei „trebuie analizată foarte serios”.

„Sigur că obiectivul de desfiinţare a SIIJ rămâne şi îl vom îndeplini. Căutăm o formulă care să fie sprjinită de comun acord de toţi partenerii din coaliţie. A venit domnul Stelian Ion, a prezentat o formă. Punctul nostru de vedere este că trebuie analizată foarte serios, căutăm în continuare formula comună. Discuţia continuă”, a declarat Orban marţi, la Parlament.

Nu în ultimul rând, Orban a mai precizat că rectificarea bugetară nu a intrat pentru moment în discuţie.

„Premierul a spus foarte clar că face o analiză împreună cu ordonatorii principali de credite şi, după această analiză, împreună cu ordonatorii principali de credite, va începe o discuţie în coaliţie pe tema rectificării”, a explicat acesta. 

Înainte de şedinţa Coaliţiei de marţi, ministrul Justiţiei a declarat că va prezenta o nouă variantă privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), precizând că este o chestiune care ţine mai degrabă de procedură.

Vezi şi: Ministrul Justiţiei va prezenta Coaliţiei o nouă propunere privind desfiinţarea SIIJ

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite