Omul lui Boc, o nouă sinecură. Secretarul general al MAI a câştigat dublu faţă de Iohannis în 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefania Gabriella Ferencz FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ştefania Gabriella Ferencz FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ştefania-Gabriella Ferencz, secretar general al MAI şi persoană apropiată de Emil Boc, a fost numită pentru un mandat de patru luni în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Infrastructură Rutieră (CNAIR), pentru care leafa lunară este de 13.215 lei. Ferencz are venituri şi de la MAI, adică salariul, însă şi o indemnizaţie de la CIFGA al Eximbank, potrivit informaţiilor „Adevărul”.

Ştefania Gabriell-Ferencz nu este străină de prezenţa în CA al CNAIR, fiind de mai multe ori numită pe mandate de patru sau şase luni în ultimii ani, după venirea la guvernare a liberalilor şi mandatul lui Bode la Transporturi. Pentru a fi încasată indemnizaţia, e necesară participarea la minimum o şedinţă lunară.

Fostă şefă de Cabinet a lui Boc, atât în vremea în care era premier, dar şi la Primăria Cluj Napoca, Ferencz a devenit om de bază al lui Bode, atât la Transporturi, cât şi la Interne. De altfel, din partea Ministerului de Interne, fosta şefă de cabinet a lui Boc a fost trimisă ca reprezentant al instituţiei în CIFGA al Eximbank, instituţie unde leafa lunară este de peste 20.000 de lei.

Adunarea Generală a Acţionarilor CNAIR, controlată de Ministerul Transporturilor, a decis în şedinţa din 12 aprilie ca Ferencz să primească un mandat de patru luni, cu posibilitate de prelungire încă două pentur motive temeinice, în Consiliul de Administraţie al CNAIR.

Peste 400.000 de lei în 2021

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, Ştefania-Gabriella Ferencz a avut în 2021 venituri de 151.617 lei de la MAI, 131.823 de la CIFGA al Eximbank (unde a fost doar din august până la finele anului), 92.760 de lei de la CNAIR şi 29.128 de lei de la Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA (membră în CA). În total, 405.000 lei  Aşadar, o medie de 33.000 de lei lunar, adică de două ori mai mult ca şeful statului, care a avut anul trecut o leafă lunară de 14.800 de lei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite