Oltean: „Sper ca Udrea să rămână în PDL. Nu putem să-i reproşăm o activitate opozabilă PDL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean, şi deputatul PDL, Elena Udrea FOTO Arhiva Adevărul
Vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean, şi deputatul PDL, Elena Udrea FOTO Arhiva Adevărul

Vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean, consideră necesară o discuţie purtată între Elena Udrea şi Vasile Blaga, care să înlăture speculaţiile făcute „poate de unii cu rea intenţie“. Oltean nu-şi doreşte plecarea Elenei Udrea din partid, precizând că nu i se poate reproşa o „anumită activitate opozabilă PDL“.

„E nevoie de o discuţie foarte serioasă între Elena Udrea şi Vasile Blaga, pentru a clarifica suspiciunile şi speculaţiile făcute poate de unii cu rea intenţie. Sper ca Udrea să fie devotată PDL şi să rămână în partid“, a declarat Ioan Olteann, la RFI.

Vicepreşedintele PDL a mai spus că în plan concret nu i se poate reproşa ceva anume Elenei Udrea: „Am să fiu foarte sincer: nu putem, cel puţin la vedere, în planul concret, să-i reproşăm doamnei Udrea o anumită activitate care să fie opozabilă PDL. Sunt diverse speculaţii făcute de unii şi de alţii, dar noi nu putem să luăm decizii pe speculaţii, nu putem lua decizii pe vorbe aruncate la întâmplare de unii sau de alţii. Eu cred că e nevoie de o discuţie foarte serioasă între doamna Udrea şi preşedintele partidului, pentru a clarifica aceste suspiciuni, aceste speculaţii făcute poate de unii cu rea intenţie, de alţii în mod premeditat, pentru a pune în dificultate sau pentru a crea o atmosferă neplăcută şi o stare tensionată între doamna Udrea şi o parte din conducerea PDL. Suntem interesaţi cu toţii ca partidul să nu fie preocupat de asemenea jocuri mărunte“.

Oltean nu doreşte ca Elena Udrea să părăsească PDL, dar precizează că aceasta trebuie să adopte o conduită politică care să sprijine PDL. „Eu sper să nu rişte nimic. Eu sper ca doamna Udrea să aibă comportamentul unui membru de partid devotat Partidului Democrat Liberal, membru de partid care să nu aibă nici în clin, nici în mânecă cu activitatea unui alt partid, fie că se cheamă Mişcarea Populară sau Forţa Civică sau oricum altcumva. Eu sper ca domnia sa să rămână în PDL şi să-şi consolideze poziţia şi să fie preocupată de politica exclusivă a PDL şi de consolidarea acestei formaţiuni politice şi de pregătire a acesteia pentru anul electoral 2014. Nu cred că domnia sa poate să aibă alte preocupări şi sunt convins că, atât timp cât se înscrie în această conduită politică, nimeni nu poate să aibă vreo problemă şi nici domnia sa nu poate să aibă o problemă în interiorul PDL“, a adăugat Oltean.

Elena Udrea nu a rămas indiferentă la atacurile venite din PDL: „Există oameni care nu au rezultate şi care încearcă să mascheze lipsa de performanţă găsind tot felul de vinovaţi în interior. Nu plec la Mişcarea Populară. Dacă voiam să fac, o făceam până acum, cu atât mai mult cu cât oameni din partid mi-au solicitat să plec“, a anunţat Udrea la „Adevărul Live“.

În replică, Udrea le-a sugerat colegilor de la conducerea partidului să-şi concentreze atenţia asupra Guvernului. „Cred că sunt unii în conducere astăzi, de regulă cei care nu sunt în stare să obţină voturi, care încearcă să acopere lipsa de rezultate a PDL dând vina pe alţii pentru ce se întâmplă cu partidul. Văd că îi preocupă mai mult Elena Udrea decât să critice Guvernul Ponta“, susţine Udrea.

Materiale pe aceeaşi temă:

Udrea: „Cei care nu sunt în stare să obţină voturi încearcă să acopere lipsa de rezultate a PDL“

Blaga i-a dat ultimatum Elenei Udrea: „Lucrurile trebuie lămurite. Ipocrizia nu poate fi dusă la maximum“

În PDL se pregăteşte o noapte a cuţitelor lungi

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite