Nou director la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti. Sorin Radu Păun, fără experienţă în domeniu. Ce probleme spinoase sunt pe agenda instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Interiorul Aeroportului Otopeni FOTO Mediafax
Interiorul Aeroportului Otopeni FOTO Mediafax

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale „Aeroporturi Bucureşti” l-a ales în funcţia de director pe Sorin Radu Păun. Fost director la SAT Reabilitare-Reciclare, Păun nu are experienţă în domeniu. Încă din primele luni de mandat acesta are de gestionat puţin două probleme spinoase: posibila vânzare a acţiunilor Romprest şi spaţiile comerciale de la Aeroportul Otopeni.

Anterior numirii, Sorin Radu Păun a fost director la SAT Reabilitare-Reciclare, în cadrul grupului de companii STRABAG. De asemenea, Păun a fost şi consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului, potrivit Puterea.ro. De asemenea, timp de patru zile Păun a fost director general adjunct la CNADNR, dându-şi demisia pentru a nu exista suspiciuni privind un posibil conflict de interese. Acest lucru se întâmpla în 2007.

În 2007, exact după numirea lui Sorin Radu Păun, România Liberă scria că tatal său, Nicolae Paun, asociat la firma „Genesis International" SA, avea în derulare contracte cu CNADR în valoare de peste 15 milioane de euro. Păun junior ar fi urmat să se ocupa tocmai de urmărirea, recepţia şi efectuarea plăţilor aferente contractelor, între care se afla şi contractele tatălui său. Potrivit surselor citate, mai mareu când PSD a fost la putere, Sorin Radu Păun a primit funcţii publice.

Soţia sa este secretar de stat în cadrul Guvernului, fiind în aparatul de lucru la vicepremierului Kelemen Hunor. 

Încă de la începutul mandatului, Păun are două teme sensibile de care trebuie să se ocupe, adică acţiunile deţinute de CNAB la Romprest, dar şi spaţiile comerciale de la Aeroportul Otopeni, 

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti ia în calcul vânzarea participaţiilor deţinute la compania de salubritate Romprest Service şi companiile de handling Romanian Airport Services şi Globe Ground România, potrivit Profit.ro. Compania are o participaţie de 10% din Romprest Service. 16,4 milioane de lei a fost profitul venit de la Romprest, potrivit Profit.ro

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, în administrarea căreia se află şi Aeroportul Otopeni, va scoate până la sfârşitul anului la licitaţie circa 5.500 mp de spaţii comerciale de pe cel mai mare terminal din ţară, cât şi de pe aeroportul Băneasa. Noile contracte ar trebui încheiate până la sfârşitul acestui an, potrivit Ziarul Financiar. În prezent, spaţiile concesionate pentru alimentaţie publică şi travel retail fac obiectul a două contracte de asociere în participaţiune perfectate în anul 2010, cu Dnata Catering SRL pentru alimentaţie publică, respectiv Millenium Pro Design SRL pentru retail.

Millenium Pro Design SRL e firma care de peste 20 de ani controlează magazinele din aeroportul Otopeni. În raportul Corpului de control al premierului, la în toamna lui 2020, deci în mandatul lui Ludovic Orban, erau prezentate mai multe probleme privind această companie. Mai precis, din datele autorităţilor contractele aduceau prejudicii CNAB.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite