Noi cu cine votăm? Clement Negruţ, aspirantul ARD la deputăţia Sebeşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clement Negruţ se vrea deputat de Sebeş FOTO Adevărul
Clement Negruţ se vrea deputat de Sebeş FOTO Adevărul

Clement Negruţ va candida la alegerile parlamentare din decembrie pentru un mandat de deputat în colegiul uninominal numărul doi (Sebeş – Blaj) din partea Alianţei România Dreaptă.

Negruţ a obţinut titlul de doctor în inginerie industrială în 2007. Pentru un an, începând
cu anul 2004, a îndeplinit funcţia de consilier judeţean în Alba, iar din 2005 a sufprefect de Alba.

A obţinut un fotoliu de deputat la alegerile parlamentare din 2008, pe listele PSD. La 1 martie 2011 a demisionat din partidul pe listele căruia a candidat, dar s-a întors la 6 mai 2011.

Negruţ este unul dintre iniţiatorii proiectului de lege pentru stabilirea parteneriatului dintre stat şi biserică în domeniul asistenţei sociale. Expunerea de motive a legii arată că „se va urmări definirea unui parteneriat strategic în domeniul asistenţei sociale între Stat şi Biserică, atât cu scopul de a mobiliza energiile şi resursele cultelor religioase din România pentru realizarea de programe sociale, cât şi pentru a da o mai pronunţată dimensiune spirituală asistenţei sociale“.

Iniţiatorii proiectului propuneau un sprijin consistent al Statului (de 80% din valoarea proiectelor propuse spre finanţare), urmând ca restul de 20% din valoarea proiectului să fie suportat de Biserică.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut reexaminarea legii, motivând că proiectul nu ar trebui să se bucure de o finanţare mai generoasă decât celelalte organizaţii neguvernamentale care activează în domeniul asistenţei sociale. În prezent, legea urmează să fie reexaminată în Senat, la cererea preşedintelui.

Clement Negruţ ocupă locul 116 în topul general de prezenţă al Camerei Deputaţilor, cu 52 de luări de cuvânt în plen şi 31 de propuneri legislative iniţiale.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite