Nichita: Mitingul USL de la Iaşi, programat concomitent cu cel al PDL, amânat pentru duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Gheorghe Nichita
Primarul Gheorghe Nichita

Liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, a anunţat, marţi, că mitingul USL programat iniţial pentru sâmbătă, concomitent cu cel al PDL, a fost amânat pentru duminică, susţinând că s-a luat această decizie pentru a evita producerea unor acte de violenţă.

"Am decis amânarea mitingului USL. Ne-am săturat de scandaluri şi de insulte. E un semnal că noi de dorim alt tip de politică, sper ca PDL să nu se răzgândească şi să dorească şi ei să pună mitingul pe 22 iulie. Nu mai există acea stare de risc pe care o invocau democrat-liberalii", a spus Nichita, care este şi primarul municipiului Iaşi.

El a precizat că afirmaţia lui Traian Băsescu potrivit căreia "PSD are o gândire bolşevică, poate o punem de o bătaie" reprezintă o acţiune "golănească şi urbană", iresponsabilă din partea şefului statului.

"Mă întreb dacă nu e instigare la violenţă", a spus Gheorghe Nichita.

El a precizat că la mitingul USL de duminică vor fi prezenţi 25.000 de oameni, din toate judeţele Moldovei.

Purtătorul de cuvânt al primăriei ieşene, Sebastian Buraga declara, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că municipalitatea a aprobat mitingul PDL programat pentru sâmbătă, 21 iulie, la Iaşi, în Piaţa Palatului, după ce iniţial refuzase solicitarea democrat-liberalilor pentru desfăşurarea acţiunii în Piaţa Unirii, întrucât aici urma să aibă loc mitingul USL.

În 9 iulie, PDL Iaşi depusese o cerere la Primărie, prin care solicita aprobarea unui miting de susţinere a lui Traian Băsescu, în Piaţa Unirii, sâmbătă de la ora 11.00. Primăria ieşeană a comunicat, marţi, că nu a aprobat mitingul din Piaţa Unirii, întrucât în aceeaşi locaţie va fi organizată o acţiune USL.

Ulterior, reprezentanţii PDL Iaşi au depus o a doua cerere pentru miting, într-o altă locaţie, acuzându-l pe primarul PSD Gheorghe Nichita că sabotează acţiunea democrat-liberalilor.

Luni, preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat că va participa la mitingul PDL de la Iaşi doar în măsura în care se vor respecta măsurile de siguranţă.

"E gândirea bolşevică a PSD, poate o punem de-o bătaie", a mai spus Băsescu, referindu-se la faptul că Primăria din Iaşi a autorizat două mitinguri electorale în acelaşi interval orar în două pieţe din centrul oraşului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite