Nelu Tătaru susţine că specialiştii trebuie să fie plătiţi în funcţie de performanţe: „Răsplătim munca şi vom avea un pacient mulţumit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătăţii, susţine că specialiştii ar trebui să fie răsplătiţi în funcţie de performanţe. Dacă se va lua în calcul la plată munca depusă de angajaţii sistemului medical, spune acesta, şi pacienţii vor avea de câştigat.

Tătaru a mai transmis că  sistemul medical din România este „un sac fără fund”, care necesită „urgent” modificări.

„Spuneam, la un moment dat, că sistemul medical din România e un sac fără fund…Dacă nu vom efectua urgent unele modificări, nu vom obţine nimic! S-a discutat mult, chiar în contradictoriu, despre serviciile din sistemul privat sau public de sănătate, în condiţiile în care singura idee era să creştem confortul sau profesionalismul pe care îl găsim într-o parte şi în cealaltă nu, precum şi managementul pe care trebuie să îl impunem în urmărirea unui pacient.

Cred că se merge şi din inerţia în care specialistul nu e plătit pe performanţă, ci are un salariu pe lună. Trebuie să răsplătim munca, performanţa, şi atunci vom avea şi un pacient mulţumit”, a scris fostul ministru, marţi, pe Facebook.

  

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite