Năstase: "Cei doi ofiţeri şi-au făcut datoria. Datorită lor, mai sunt în viaţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Nastase
Adrian Nastase

Fostul premier Adrian Năstase îşi manifestă încă o dată recunoştinţa faţă de cei doi ofiţeri de poliţie care i-au salvat viaţa şi spune, într-o postare pe blogul personal, că se bucură că "s-a decis neînceperea urmăririi penale în cazul lor".

Năstase, în prezent încarcerat la penitenciarul Jilava, mărturiseşte că "în aceste două luni (n.r. - de când se află în arest), unul dintre lucrurile care mă apăsau era riscul ca ofiţerii de poliţie care veniseră, în 20 iunie (n.r. - ziua în care fostul premier a încercat să se sinucidă), să pună în executare mandatul împotriva mea, să-şi piardă slujba sau, mai mult, să fie urmăriţi penal".

Fostul premier consideră că cei doi ofiţeri şi-au făcut datoria şi, în acelaşi timp, recunoaşte că le datorează viaţa. "Cei doi ofiţeri şi-au făcut datoria şi datorită lor mai sunt, probabil, în viaţă. Din acest motiv, în spital fiind, am dorit să depun mărturie în acest sens", a scris Năstase pe blogul personal.

Adrian Năstase a fost condamnat pe 20 iunie la doi ani de închisoare cu executare, după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-au pronunţat în dosarul "Trofeul Calităţii".

În aceeaşi seară, Năstase a încercat să se sinucidă, însă a fost oprit la timp de către unul dintre ofiţeri. Fostul premier a fost transportat la spital, de unde ulterior a fost mutat la spitalul penitenciar Rahova.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite