Monica Macovei: S-a terminat cu partidele clasice. Facem un partid de secolul al XXIII-lea, modern şi pentru tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Monica Macovei a vorbit vineri seară, în cadrul unei emisiuni de televiziune a Digi24 despre necesitatea înfiinţării unui partid care să răspundă exigenţelor tinerilor şi care să fie diferit faţă de partidele clasice.

În primul rând, Monica Macovei a vorbit despre încheierea mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu despre care a spus că reprezintă un sfârşit de epocă politică. 

„Gata cu partidele tradiţionale (...) S-a terminat cu partidele clasice, a venit tăvălugul peste ei, lumea se schimbă, s-a schimbat şi viitorul este al tinerilor. Acum tinerii trebuie întrebaţi, eu asta fac: Cum vrei tu să arate un partid pentru secolul viitor şi pentru tine? O să vedeţi, o să-l vreau online, o să vedeţi rolul Facebook-ului, o să vedeţi rolul democraţiei participative, nu ia şeful o decizie şi ceilalţi nu sunt consultaţi. Lumea s-a schimbat, mulţi din politica românească nu înţeleg”, a adăugat europarlamentarul la Digi24.

În al doilea râd, fostul ministru al Justiţiei şi fost candidat la alegeri prezidenţiale din 2014 a adus în discuţie şi viziunea despre despre partidul pe care vrea să-l înfiinţeze.

„Facem o asociaţie şi apoi facem un partid, din ăsta de secolul XXIII, modern, şi un partid pentru tineri. Primul lucru pe care îl fac e să întreb tinerii: cum vreţi voi să fie un partid în care să vă înscrieţi, care să lucreze pentru voi şi care să vă stârnească entuziasm?”, a completat Monica Macovei.

Un asemenea partid este văzut drept alternativă în condiţiile în care tinerii au ieşit în număr mare la al doilea tur al alegerilor, dar şi pentru faptul că o bună parte din această tineri au ales să opteze pentru candidata Monica Macovei la prezidenţiale.

„Au ieşit tinerii la vot, la mine 47% au fost tineri între 18 şi 34 de ani. Şi foarte important, pentru prima oară, tinerii i-au chemat pe Facebook, au ieşit în stradă pentru dreptul de a vota al celor din străinătate”, a adăugat Monica Macovei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite