Monica Macovei a prezentat la Târgovişte moţiunea cu care intră în cursa pentru şefia PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei Foto Arhiva Adevărul
Monica Macovei Foto Arhiva Adevărul

Monica Macovei a declarat duminică la Târgovişte, cu ocazia lansării candidaturii pentru şefia PDL, că doreşte deschiderea partidului, prin aducerea de personalităţi.

„Noi vrem să deschidem partidul, vrem să aducem personalităţi în partid, cu cât mai multe, cu atât mai bine pentru partid şi sigur că dacă cineva intră astăzi în partid şi este o personalitate în profesia lui, e bine să îi dai o funcţie în care să facă tot ceea ce se pricepe să facă şi ce a învăţat să facă. Asta este, de exemplu, deschiderea partidului. Este una dintre diferenţele dintre viziunea mea şi a noastră, a reformiştilor, şi viziunea, cel puţin, a domnului Vasile Blaga“, a precizat Macovei.

În context, europarlamentara a amintit de o declaraţie a lui Vasile Blaga care a spus că doreşte „închiderea partidului“ .

„Îi reamintesc, de pildă, că eu fără să fiu membră de partid am fost ministrul Justiţiei susţinută de dumneavoastră şi am adus numai puncte albe, şi partidului şi ţării. Am scos toate steguleţele roşii şi am putut intra în Uniunea Europeană la timp. De asemenea, ca europarlamentar, iarăşi am adus cinste partidului şi ţării. Anul 2012 s-a încheiat cu mine pe primul loc la numărul de rapoarte, deci cel mai activ europarlamentar din toţi cei 754“, a  mai precizat Monica Macovei.

În altă ordine de idei, Macovei a mai precizat că moţiunea „Reformiştii“  a fost primită cu entuziasm de electorat, ba, mai mult, în primele minute de la anunţarea ei, a primit foarte multe mesaje pe Facebook şi pe mail de la oameni care doreau să se înscrie în partid şi să susţină moţiunea.

„De fapt ei spuneau: „vrem să susţinem moţiunea“. Noi le explicam: „trebuie să fiţi membri de partid“.„Atunci ne înscriem în partid“. Deci asta a fost reacţia electoratului. A fost una minunată'', a adăugat Monica Macovei.

Europarlamentarul a explicat că de la susţinători a venit şi motto-ul moţiunii. „Am avut şi reacţia dacă Macovei câştigă, eu votez PDL, pe care am şi pus-o ca motto pa pagina noastră de Facebook „Reformiştii PDLD“, a mai spus Macovei.

Monica Macovei şi-a depus vineri, la Bucureşti, moţiunea pentru şefia PDL intitulată „Reformiştii“, afirmând că vrea să arate că în politică se poate şi cu bun simţ, cu multă munca şi fără hoţie. La conferinţa de presă au mai fost prezenţi Cristian Preda, Sever Voinescu şi Teodor Baconschi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite