Modernizarea se sfârşeşte în momentul în care clasa politică e atacată. Campanie de reabilitare a partidelor politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ce Traian Băsescu decredibilizează permanent clasa politică prin declaraţii generale şi tendenţioase, ca şi cum el nu ar face parte din această clasă politică?

Clasa politică din România reprezintă cea mai mare piedică în calea modernizării României, din cauza refuzului Parlamentului de a se adapta realităţii româneşti." "Avem o clasă politică expirată", spune Băsescu.

Preşedintele nu înţelege (sau poate înţelege foarte bine?) că modernizarea se sfârşeşte în momentul în care Parlamentul şi clasa politică încep să fie atacate.

Partidele sunt actori politici indispensabili care ne reprezintă interesele, într-un mod cât se poate de democratic. Fără partide, democraţia devine dictatură. O reformă a clasei politice este necesară, dar este nevoie de o viziune constructivă, şi nu de una distructivă, de soluţii şi nu de ameninţări.

Tocmai de aceea, Fundaţia Horia Rusu demararează o campanie de reabilitare a partidelor politice, a conceptelor politice fundamentale şi a gândirii liberale fără de care nu va putea exista niciodată o democraţie consolidată.

Click aici şi spune şi tu cum pot fi reabilitate partidele politice

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite