Mişcări de trupe în PNL. Surse: Cristian Buşoi pleacă din fruntea filialei Bucureşti, dar va fi pe loc eligibil la europarlamentare. Cine îi va lua locul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că Ludovic Orban şi Cristian Buşoi, rivali în partid, au ajuns la o înţelegere: Buşoi va demisiona din fruntea organizaţiei Bucureşti, dar va fi recompensat cu un loc eligibil pe lista pentru alegerile europarlamentare din 2019. Consilierul general Ciprian Ciucu, care se duelează cu Gabriela Firea în Primăria Capitalei, va fi noul preşedinte al filialei PNL Bucureşti, potrivit surselor citate

UPDATE: Cristian Buşoi pentru Adevărul: „În acest moment interesul meu este să continui la Parlamentul European. Activitatea de la organizaţia Bucureşti este complementară. Sunt ales preşedinte pe un mandat de patru ani, nu intenţionez sub nicio formă să plec sau să fac vreo înţelegere legată de organizaţia Bucureşti. Sunt concentrat pe critica şi opoziţia la administraţia PSD, a doamnei Firea în principal şi la nivel de sectoare în secundar. 

Nu cred că Ludovic Orban ar avea intenţia să îmi propună un astfel de schimb. Avem o relaţie corectă, chiar dacă am fost contracandidaţi. În ultimele luni chiar am avut multe, foarte multe ocazii să discut cu Ludovic şi nu se va pune problema vreodată în felul ăsta. E probabil o şopârlă pe care cineva o bagă ca să creeze un conflict între mine şi preşedintele partidului sau între mine şi Ciprian Ciucu.”

PNL schimbă liniile în Capitală. Ludovic Orban i-a promis lui Cristian Buşoi un nou mandat de europarlamentar dacă va pleca fără scandal din fruntea organizaţiei Bucureşti. 

Potrivit unor surse din conducerea PNL, Ludovic Orban vrea să atace cu o echipă nouă alegerile din 2020 pentru Primăria Capitalei, dar şi pentru primăriile de sectoare. Astfel, organizaţia Bucureşti va fi preluată de consilierul general Ciprian Ciucu, cel mai vehement critic al primarului Gabriela Firea. „Spre deosebire de Buşoi, cu Ciucu şef la Capitală nu se va mai pune problema ca PNL să facă blat cu PSD, cum se întâmplă azi în unele sectoare“, au declarat surse din PNL pentru „Adevărul“. 

Spre exemplu, la o zi după ce a fost demis din conducerea organizaţiei PNL Sector 3, ca urmare a blaturilor pe care le-a făcut cu primarul PSD Robert Negoiţă, liberalul Florin Alexe a fost aşezat în primul rând la o dezbatere organizată de PNL Bucureşti. Explicaţia: liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, este bun prieten cu Florin Alexe.

Potrivit surselor citate, Ciprian Ciucu este prima opţiune a PNL pentru candiatura la Primăria Capitalei, însă există şi varianta ca liberalii să aibă un candidat comun cu USR şi cu partidul lui Dacian Cioloş, iar această să fie Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii, care şi-a anunţat deja candidatura la alegerile de peste doi ani. 

Oameni noi şi pentru Bruxelles

Europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan va trece la PNL, partid pe listele căruia va candida  la alegerile europarlamentare din 2019, au confirmat surse politice pentru Adevărul. Decizia oficială urmează să fie anunţată la începutul săptămânii viitoare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite