Mircea Geoană susţine că NATO este pregătită în cazul unui atac cibernetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoana FOTO Facebook
Mircea Geoana FOTO Facebook

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat, la Masters of Digital 2022, că supremaţia tehnologică este ingredientul indispensabil, ce poate duce atât la succes, cât şi la eşec, menţionând că Alianţa este pregătită în cazul unui atac cibernetic.

Discuţiile din cadrul evenimentului s-au referit la colaborarea Alianţei Nord Atlantice cu sectorul privat şi cu cel academic în domeniul dezvoltării tehnologice, secretarul general adjunct al NATO precizând că are în subordine şi departamentul de inovare al organizaţiei.

„Când şeful tău îţi spune că ar trebui să fii campionul inovaţiei în NATO. A fost o surpriză plăcută. (...) Nu ştiu cât succes am în a fi campionul inovaţiei în NATO, dar încerc să o fac cât pot de bine”, a declarat secretarul general al NATO, la Masters of Digital 2022.

Mircea Geoană a afirmat că evoluţia tehnologică poate aduce vulnerabilităţi şi pericole, menţionând că

supremaţia tehnologică este "ingredientul indispensabil" atât al succesului, cât şi al eşecului, iar cel de-al doilea ingredient este interoperabilitate. „Vreau să mă asigur că toţi aliaţii, în caz de nevoie, vor putea să se apere între ei şi, eventual, să lupte împreună”, a precizat oficialul.

Întrebat dacă NATO va fi pregătit în cazul unui atac cibernetic, Geoană a răspuns: „Vom fi”, explicând că această capacitate de a se adapta permanent privind securitatea este "în ADN-ul organizaţiei".

În ceea ce priveşte situaţia din Ucraina, Geoană a explicat că NATO nu exclude niciun scenariu. „Bineînţeles încurajăm dialogul, le-am scris, dar în orice scenariu, cibernetica este o caracteristică dominantă”, a mai explicat Geoană. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite