Mircea Geoană a confirmat că mandatul său la NATO se prelungeşte cu un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoana Foto Facebook
Mircea Geoana Foto Facebook

Mircea Geoană a confirmat azi pe contul său de Facebook că mandatul său de secretar general adjunct al NATO va fi prelungit cu un an, până în 16 octombrie 2023.

„Acum doi ani, pe 16 octombrie 2019, am preluat funcţia de Secretar General Adjunct al NATO. O mare onoarea, dar şi o provocare, să fiu primul lider din Centrul şi Estul Europei care ocupă o astfel de funcţie. Au fost doi ani intenşi, plini de provocări, dar şi de mari satisfacţii. Am învăţat şi progresat enorm, ca om şi ca lider. 

Sunt onorat de decizia Secretarului General Jens Stoltenberg de a-mi prelungi mandatul cu încă un an, până în octombrie 2023. Voi putea astfel să contribui la negocierea, adoptarea şi implementarea noului Concept Strategic şi a agendei NATO 2030. 

Nimic mai important decât să asigurăm adaptarea Alianţei noastre la un mediu de securitate profund modificat şi să continuăm să protejăm în faţă oricărei amentinţări securitatea şi prosperitatea celor 30 de naţiuni aliate şi a celor 1 miliard de cetăţeni, de a căror încredere depinde în mod esenţial succesul nostru comun.”, a scris Mircea Geoană pe contul său de Facebook.

În cadrul NATO, au început discuţiile formale privind alegerea unui succesor pentru secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, aflat în funcţie din 2014 şi al cărui contract a fost prelungit până în septembrie 2022.

În contextul unor speculaţii că ar putea fi aleasă o personalitate din Europa de Est, Politico a relatat despre trei posibile favorite: fosta preşedintă a Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarović, fosta preşedintă a Lituaniei Dalia Grybauskaitė şi actuala preşedintă a Estoniei, Kersti Kaljulaid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite