Ministrul Sănătăţii, despre ţinta de 10 milioane de persoane vaccinate până în septembrie: „Contează să fie cât mai mulţi vaccinaţi”

Ministrul Sănătăţii, despre ţinta de 10 milioane de persoane vaccinate până în septembrie: „Contează să fie cât mai mulţi vaccinaţi”

FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că autorităţile implicate în gestionarea pandemiei de COVID-19 trebuie să ia în calcul „tot timpul” incidenţa bolii asupra populaţiei, iar ţintele de vaccinare să fie corelate cu acest indicator. În ceea ce priveşte şansele ca ţinta de 10 milioane de persoane vaccinate până în septembrie să fie atinsă, ministrul a transmis că important este să fie cât mai mulţi vaccinaţi.

Întrebată duminică, în timpul unei vizite în judeţul Vrancea, dacă România va ajunge la 10 milioane de persoane vaccinate până în luna septembrie, Ioana Mihăilă a răspuns: „contează să fie cât mai mulţi vaccinaţi”.
 
„Contează tot timpul să ne gândim şi la incidenţă, adică să ajungem la atâţia vaccinaţi câţi ne permit să ţinem incidenţa bolii sub control”, a afirmat ministrul Sănătăţii.  
 
Întrebată dacă plănuieşte ca la fiecare sfârşit de săptămână să participe alături de colegii medici la campania de imunizare în teritoriu, Mihăilă a răspuns: „Cât mă ţin puterile, da, ăsta e planul”.
 
„Văd că e o cerere din ce în ce mai mare, acolo unde mergem. De exemplu. acest număr de o sută de vaccinaţi în, cred că două sau trei ore, de când am început procesul de vaccinare este o surpriză plăcură. Şi câtă vreme reuşim să mobilizăm lumea în acest mod, cred că merită fiecare minut şi fiecare oră de efort”, a adăugat ministrul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările