Ministrul de Interne: Am închiriat locuinţă de la RA-APPS, la recomandarea SPP. Plătesc 1.500 de lei chirie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne Dragoş Tudorache a explicat că plăteşte chirie suma de 1.500 de lei pentru locuinţa de serviciu pe care a primit-o de la RA-APPS.

„Este vorba de o locuinţă de serviciu, nu una de protocol, e un apartament de serviciu pe care îl achit integral. Nu beneficiez de decontarea cheltuielilor de către Guvern, pentru că am un apartament în Bucureşti. Acest apartament nu e închiriat, nu obţin venituri din el. Cheltuielile cu apartamentul de serviciu le suport în integralitate. Achit chirie 1.500 lei. E în zona Mihai Eminescu, 100 metri pătraţi, trei camere”, a spus Dragoş Tudorache.

Ministrul a mai explicat că SPP i-a recomandat să locuiască într-un imobil RA-APPS ;şi nu în apartamentul pe care îl deţine în Bucureşti. Mi s-a spus că, datorită statului de ministru şi a situaţiei analizate de SPP, mi se recomandă această locuinţă de protocol. Am spus că, conform legii şi pentru faptul că am un apartament în Bucureşti, vreau să-mi achit cheltuielile de întreţinere. Mi s-a spus că se poate”, a mai declarat Tudorache.

De altfel, ministrul de Interne a emis un comunicat de presă în care precizează că nu obţine niciun venit de pe urma apartamentului din Capitală.

„Referitor la apartamentul din Bucureşti aflat în proprietate personală, precizez că nu obţin nici un venit de pe urma acestuia, apartamentul făcând obiectul unui contract de comodat, cu titlu gratuit. Totodată, menţionez că beneficiez de locuinţă de serviciu de la RA-APPS, în baza prevederilor art. 14 (6), alin 3 din OUG 101/2011, costurile de închiriere fiind suportate integral de mine şi nu de Guvern. OUG 101/2011 prevede că aceste cheltuieli de cazare pot fi suportate din bugetul Guvernului, fără a interzice ca un ministru să le poată plăti singur”, se arată în documentul citat. 

Miniştrii Dragoş Tudorache şi Cristian Palmer au închiriat locuinţe de la RA-APPS, deşi deţin apartamente în Bucureşti. „Locuinţele acestora sunt date în comodat şi nu aveau unde locui“, a explicat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite