Mihaela Popa, candidat liberal la europarlamentare: În PDL totul a fost „într-o poziție de drepți“.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Mihaela Popa, care a demisionat recent din funcția de vicepreședinte al PDL, a trecut la PNL, informează surse Mediafax. Ea și-a motival plecarea pretextând „lipsa exercițiului democratic“ din PDL. Mihaela Popa va fi unul dintre candidații PNL la europarlamentare.

UPDATE 14.33 Președintele Organizației de Femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat, joi, că este „surprinsă neplăcut“ de decizia senatorului Mihaela Popa de a trece la PNL.

Citește aici declarațiile Sulfinei Barbu: Cine trădează, trădător se numește

UPDATE 13.58 Și secretarul general al PDL Ioan Oltean s-a arătat dezamăgit de decizia plecării în tabăra liberală a senatorului Mihaela Popa. Acesta a declarat că Popa a fost întotdeauna o „răsfățată a partidului și că nu ar fi avut de ce să plece“.

Citește aici declarația secretarului general al PDL Ioan Oltean despre plecarea Mihaelei Popa

UPDATE 13.38 Vicepreședintele PNL Relu Fenechiu a declarat, joi, că încă din 2006 i-a cerut Mihaelei Popa să se alăture liberalilor, însă aceasta a refuzat „din demnitate“.

La rândul său, Sorin Frunzăverde a declarat că transferul Mihaelei Popa la PNL „nu este în niciun caz un transfer ieftin“.

Citește aici declarațiile celor doi lideri PNL despre transferul Mihaelei Popa

UPDATE 13.17 Președintele PDL, Emil Boc, a declarat referindu-se la trecerea senatorului Mihaela Popa la PNL că „este bine că partidul se curăță de oportuniști". Boc a susținut că PDL va intra în alegeri cu „fibra lui autentică" și le va câștiga.

Citește aici declarația lui Emil Boc în întregime. E bine că PDL se curăță de oportuniști

Președintele PDL, Emil Boc, a declarat că „este bine că partidul se curăță de oportuniști“, referindu-se la trecerea senatorului Mihaela Popa la PNL.  Boc a susținut că PDL va intra în alegeri cu „fibra lui autentică“ și le va câștiga.

UPDATE 12.07 Senatorul Mihaela Popa a declarat, joi, că motivul plecării sale din PDL este legat de „lipsa exerciţiului democratic în partid", ea apreciind că în PDL „totul a fost într-o veşnică poziţie de drepţi", notează Mediafax.

„Am decis să mă alătur unei echipe noi şi consolidate alături de Sorin Frunzăverde. Motivul plecării mele din PDL este legat de lipsa exerciţiului democratic în partid. Totul a fost imposibil, într-o veşnică poziţie de drepţi. Nu îmi place să văd oameni arestaţi, care apoi se dovedeşte că nu au nicio vină", a spus Mihaela Popa.

La rândul său, vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că a avut o discuţie cu Crin Antonescu, în prezenţa Mihaelei Popa, şi că aceasta va fi susţinută de liberali pentru Parlamentul European.

UPDATE 11.35 Senatorul Mihaela Popa și-a anunțat oficial trecerea de la PDL la PNL, în cadrul conferinței de presă susținută la Iași alături de vicepreședinții PNL Sorin Frunzăverde și Relu Fenechiu.

Anunțul oficial este așteptat într-o conferință de presă pe care o vor susține la Iași, vicepreședinții liberali Sorin Frunzăverde și Relu Fenechiu.

Citește și: Mihaela Popa: Dacă Frunzăverde pleacă, Emil Boc ar trebui să-și dea demisia

În 2 aprilie, senatorul Mihaela Popa a demisionat din funcția de vicepreședinte al PDL, precizând că în continuare va activa ca memebru simplu de partid.

Mihaela Popa a spus că a fost dezamăgită de afirmațiile liderului PDL Emil Boc în cazul demisiei din partid a prim-vicepreședintelui PDL Sorin Frunzăverde.

Citește și: Mihaela Popa(PDL): Voi demisiona din BPN al PDL

„Dacă eu, ca profesor, spun după un timp că îmi pare rău că un tânăr a luat examenul, atunci înseamnă că am fraudat examenul. La fel şi în PDL, înseamnă că nu am avut alegeri libere. Nu vrea să fiu acceptată într-un for de conducere, ci vreau să fiu aleasă. Nu poţi construi o democraţie fără un exerciţiu democratic în partidul de guvernământ", a declarat Mihaela Popa.

Ea s-a arătat dezamăgită de afirmaţia liderului PDL Emil Boc, respectiv că l-a numit pe Sorin Frunzăverde în funcţia de prim-vicepreşedinte la congresul partidului de anul trecut.

Prin plecarea Mihaelei Popa, Puterea a pierdut majoritatea la Senat. În acest moment USL are 67 de senatori, iar Puterea doar 65. Totuşi, cvorumul necesar pentru desfăşurarea şedinţelor şi pentru adoptarea legilor organice este de 68 de senatori.

După anunţurile făcute săptămâna trecută de senatorii Iosif Secăşan şi Cezar Măgureanu, care au demisionat din partidele de la putere, şi după trecerea Mihaelei Popa de la PDL la PNL, coaliţia guvernamentală mai are doar 65 de senatori, în timp ce opoziţia are 67.

De asemenea, există doi senatori neafiliaţi niciunui grup parlamentar: Mircea Geoană, exclus în toamnă din PSD, şi Cezar Măgureanu, care şi-a anunţat săptămâna trecută demisia din UNPR şi a precizat că va activa ca independent.

Citește aici: PDL a pierdut majoritate la Senat

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite